”Vaikka Jarno pyörii työkseen valtionjohtajien ja EU-supermiesten kanssa, hän ei koskaan keuli saavutuksillaan. Minusta hän saisi vähän keuliakin”, Maaret sanoo.
”Vaikka Jarno pyörii työkseen valtionjohtajien ja EU-supermiesten kanssa, hän ei koskaan keuli saavutuksillaan. Minusta hän saisi vähän keuliakin”, Maaret sanoo.

Psykoterapeutti Maaret Kallio, 40, ja hänen veljensä, kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll, 44, ovat monessa asiassa toistensa vastakohtia, mutta tiukassa tilanteessa he pysyvät toistensa tukena.

Maaret Kallio ja hänen veljensä, Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll ovat eri mieltä ainakin kahdesta asiasta: juoksemisesta ja puhumisesta.

Kumpikin juoksee, mutta vain Jarno harrastaa maratoneja ja triathloneja.

”Jarno on multitaskaaja, joka hyödyntää lenkkiajan kuuntelemalla samalla kuulokkeista luentoja. Juoksen itsekin läpi vuoden, jotta pääni kestäisi ja kroppani jaksaisi, mutta maratonit eivät minua kiinnosta”, Maaret sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Vaikka olemme erilaisia, Jarno on tuntunut aina läheiseltä. Jos joskus joutuisin pulaan, tiedän, että hän olisi tukenani. Vain kerran suutuin pienenä niin, että pamautin häntä jääkiekkomailalla nenään.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Muistan tunteen siitä, että Maaret pysyy vieressä ja häneen voin luottaa.”

Myös puhumisessa psykoterapeuttisisko edustaa ääripäätä kuin Jarno.

”Jos olen huonolla tuulella, vetäydyn mieluiten yksin mökille”, Jarno sanoo.

”Minulla on sellainen periaate, että yritän unohtaa ikävät ajatukset. En käsittele niitä vaan laitan aivoissani niiden päälle rastin ja jätän ne sinne. Maaretin mielestä kaikki vaikeat asiat pitää avata, jakaa ja selittää, muuten niistä ei kuulemma pääse läpi.”

Maaret pysyi tukena myös kymmenen vuotta sitten, kun Jarno erosi ensimmäisestä liitostaan. 

”Se oli elämäni kovin paikka ja niin iso pettymys, että kävin henkisesti ihan pohjalla. Maaret oli silloin iso apu. Hän osasi sanoa juuri oikeat sanat ja auttaa käytännön asioissa. En muista yksittäistä lausetta tai halausta vaan tunteen siitä, että Maaret pysyy vieressä ja häneen voin luottaa.”

Lue Maaretin ja Jarnon koko haastattelu Kodin Kuvalehdestä 8/2018. Voit lukea jutun myös digilehdestä sekä ilmaisena tähtiartikkelina, jos olet tilaaja tai teet kuukauden maksuttoman koetilauksen täällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla