Vaatesuunnittelija Paola Suhonen joutuu raivon partaalle, kun kohtaa elämänlaiskuutta eikä valehtele tarpeeksi. Hän avaa KK:n nettisarjan 12 kysymystä.

1. Milloin olet ollut onnellisin?

Onnellisin olen tällä hetkellä. Uskon sanontaan, jonka mukaan eilen oli hyvin, nyt on paras ja huomenna on vielä paremmin.

2. Mitä pelkäät eniten?

Läheisten ihmisten vakava sairastuminen on ainoa asia, mikä voisi pelottaa. Sitäkään en pelkää mitenkään aktiivisesti, en ole ikinä ollut huolehtija tai stressaaja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Mikä piirre itsessäsi harmittaa sinua eniten?

Olen välillä vähän liian suorasukainen ja temperamenttinen. Sitä voisin koettaa hillitä, koska se aiheuttaa aina pieniä konflikteja.

Toisaalta arvostan suoruutta. Joissain sosiaalisissa tilanteissa pitäisi vain olla enemmän pelisilmää, että tietäisin, milloin ja kenen kanssa voin olla suora ja kenen kanssa en.

4. Mikä piirre toisissa harmittaa sinua eniten?

Elämänlaiskuus. Se tarkoittaa sitä, ettei asioihin tartuta eikä niistä haluta kuulla eikä puhua suoraan. Haaveillaan, mutta ei tehdä. Sellainen saa minut raivon partaalle.

5. Mitä pidät ylellisyytenä?

Sitä, että on aikaa luovaan työhön ja ajatuksiin. Joutilaisuutta, roadtrippailua. Koneet ovat kiinni eikä sähköposteja tule.

6. Mikä on mielestäsi yliarvostetuin hyve?

Sosiaalisuus.  Pitää olla sosiaalisesti networkkautunut ja connectoitunut. Työhakemuksiin pitää kirjoittaa, että tulen toimeen kaikkien kanssa ja olen kiinnostunut kaikista. Varsinkin Jenkeissä asuessani sain siitä tarpeekseni.

Minua ärsyttävät ihmiset, jotka kysyvät kuulumisia, mutta eivät ole oikeasti kiinnostuneita. Minusta ihminen saa olla vaikka mörökölli, jos häneltä vain tulee oikeita ajatuksia ja oikeaa välittämistä.

7. Millaisissa tilanteissa valehtelet?

Olen superrehellinen ja töräyttelen totuuksia liiankin suoraan. Äiti on kertonut, että minulla oli pienenä tapana kysyä ihmisiltä: Totuus vai onnellisuus? Onnellisuus oli väärä vastaus. Oikea oli, että totuuden kautta onnellisuuteen. Olen aina halunnut kuulla asiat suoraan. 

Mutta kyllä minä joskus laskettelen valkoisia valheita. Olen yleensä aina myöhässä ja saatan selittää, että oli niin vaikeaa löytää parkkipaikkaa. Se on osasyy, mutta isompi syy on tietysti se, etten lähde liikkeelle ajoissa.

8. Mitä sanaa tai sanontaa käytät liikaa?

Kun opiskelin Jenkeissä, käytin sanaa cool niin usein, että luokkakaverit alkoivat kiusoitella siitä.

9. Mikä tai kuka on elämäsi rakkaus?

Odotan vielä löytäväni sen suuren romanttisen rakkauden. Nyt suurin rakkauteni on oma lapsuudenperhe: systeri, vanhemmat ja systerin lapsi Kerttu. Ja ehdottomasti myös edesmennyt Affe-koira.

10. Minkä taidon haluaisit osata?

Tehdä musiikkia. Haluaisin käyttää sitä itseilmaisun välineenä, olisi se sitten biisin kirjoittamista tai laulamista. Sen koetan ottaa haltuun tulevaisuudessa. Lapsuudessa olin ehdottomasti enemmän musiikki- kuin kuvisihminen.

11. Jos voisit muuttaa yhden asian itsestäsi, mikä se olisi?

Toivoisin, että voisin joskus vain olla ja nautiskella siitä, mitä minulla on nyt. Välillä tuntuu, että mikään ei riitä. Haluan aina jotain uutta, opiskella sitä tai tätä tai tuota.

12. Miten haluaisit kuolla?

Saappaat jalassa, työn lomassa, äkillisesti ja nopeasti. Tietenkin toivon, että saisin mahdollisimman pitkän elämän. Olen niin elämänutelias. Haluaisin ehtiä vielä vaikka mitä.

12 kysymystä on juttusarja, jossa tutut ihmiset vastaavat aina samoihin kysymyksiin. Se pohjautuu Vanity Fair -lehden kuuluisaan Proust Questionnaire -palstaan.

Vierailija

Elämänlaiskuus. Noh, minua ärsyttää empatiakyvyttömyys ihmisessä. Joskus se elämänlaisuus on ihan jotain muuta kuin laiskuutta per se, mutta sitähän ei voi menestynyt ihminen ymmärtää. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla