Pilvi Hämäläinen näyttelee tänä syksynä Nelosella Keisari Aarniossa, MTV3:lla Putouksessa ja YleTV2:ssa uutuuskomedia Härölässä.
Pilvi Hämäläinen näyttelee tänä syksynä Nelosella Keisari Aarniossa, MTV3:lla Putouksessa ja YleTV2:ssa uutuuskomedia Härölässä.

”Jos itse ei jatkuvasti yritä kehittyä, sitä tyhmenee suhteessa maailman muutokseen”, sanoo näyttelijä Pilvi Hämäläinen.

”Minun on vaikea hyväksyä itselleni mottoa, koska kyseenalaistan sen heti. Jos yritän uskoa, että moka on lahja, niin tajuan, että eihän se ole. Tai että aina on toivoa. Ei kyllä joka kerta ole.

Sen voisin kelpuuttaa voimalauseeksi, että ei ole yhtä totuutta. Kaikilla asioilla on monta puolta, ja niitä pitäisi pystyä katsomaan eri kanteilta. Ei pidä kuvitella, että oma totuus on ainoa oikea.

Edes itsestään ei kannata päättää, että olen tällainen ja tällainen. Rooli voi muuttua taakaksi. Pitää tarkastella itseään ja miettiä, onko se totta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Paljon näkee ihmisiä, jotka ovat päättäneet, että minä olen jo valmis ja maailma on jo valmis.”

Ihminen ei vanhetessaan automaattisesti viisastu. Jos itse ei jatkuvasti yritä kehittyä, sitä tyhmenee suhteessa maailman muutokseen. Paljon näkee ihmisiä, jotka ovat päättäneet, että minä olen jo valmis ja maailma on jo valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toisaalta Suomen itsenäistymisvuosi ei siirry vuoteen 1962, vaikka kuinka perustelisin. Sikäli faktat vesittävät tämänkin voimalauseeni. Onneksi mielipiteistä voi kiistellä. Yritän kuitenkin ymmärtää toisen näkemystä, vaikka olisin eri mieltä.”

Artikkeli on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 21/2018.

Pilvi suosittelee

NÄYTELMÄ ”Aion mennä katsomaan Kuopion kaupunginteatterin Jäähyväiset Pamela Andersonille, jonka olen käsikirjoittanut. Se on tragikomedia, jossa ihmiset ovat nauraneet ja itkeneet, jopa yhtä aikaa.” kuopionkaupunginteatteri.fi

MUSIKAALI ”Olen kuullut paljon hyvää Helsingin kaupunginteatterin Kinky Bootsista. Se on kuulemma räväyttävä, iso ja näyttävä, ja siinä on hyvää meininkiä. Tekijät ovat tosi taitavia.” hkt.fi

NÄYTELMÄ ”Valtimonteatteri on ihan erityyppinen, pieni teatteri. Siellä on tulossa ensi-iltaan Syklit, jossa lavalla on vain kaksi näyttelijää. On kiva nähdä myös jotain intiimimpää.” valtimonteatteri.com

Vierailija

Aina, tuskin koskaan voi voittaa.

Periaatteessa ihmisen pitäisi viisastua vanhetessaan sen takia , että kokemuksia tulee joka päivä lisää, joka päivä voi oppia. Kaikki eivät näe maailmaa niin että oppisivat tai edes haluaisivat oppia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla