
Kodin Kuvalehden uudet ruokablogistit Annukka Korpinen-Kass ja Micke Kass rakastavat ruokaa ja toisiaan niin paljon, että ovat keittiössä aina yhdessä. Harrastuksesta syntyi Parempaa kuin ihan huonoo -blogi.
Pusu. Radio auki. Sitten Annukka Korpinen-Kass ja Micke Kass katsovat toisiaan merkitsevästi: mitä syödään?
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/am7.jpg?itok=WPqVEvSs)
Ideoista ei ole pulaa. Pariskunta on kokannut läpi Helsingin Sanomien Ruokatorstai-teokset ja Gullichsenien Safkaa-kirjat. Vielä korkkaamattomia keittokirjoja on jonossa keittiön alalaatikossa. Omaan Parempaa kuin ihan huonoo -blogiinsa pariskunta on kerännyt, kirjoittanut ja kuvannut reseptejä neljä vuotta.
Ennen ruuanlaittoon ryhtymistä täytyy hoitaa ostokset. Annukka ja Micke käyvät kaupassa yhdessä. Mukana on kauppalista, jotta menu pysyy monipuolisena. Maitoa, voita, oliiviöljyä, parmesaania ja valkosipulia nyt ainakin.
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/am3.jpg?itok=AkJ9An3N)
"Valkosipuli on suosikkiraaka-aineemme. Se pitää kypsentää rakkaudella, jotta mausta ei tule hyökkäävä tai kitkerä", Annukka sanoo.
Keittiössä Annukka ja Micke tarttuvat veitsiin. Ne ovat niin tärkeät ja terävät, että omat veitset kuljetetaan ystävien mökillekin.
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/am2.jpg?itok=Z2AnIFga)
"Nyt minulla on sekä aviomies että isä, joiden intohimona ovat terävät veitset", Annukka nauraa.
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/am4.jpg?itok=or-llYqL)
Annukka pilkkoo vihreät, Micke huolehtii lihasta ja jälkien korjaamisesta. Micken siivouskäsi käy niin vikkelään, ettei Annukka aina ehdi tehdä edellistä työvaihetta loppuun. Tässä huushollissa ei totisesti jätetä juhlien jälkeen sotkuja aamuksi.
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/am1.jpg?itok=HbHb8Mdh)
Välillä Annukka kysyy: miten töissä, mitä uutisissa, minne reissattaisiin, pitäisikö kotia remontoida. Micke hipaisee Annukkaa käsivarresta ja hymyilee. Keittiö on paras paikka pitää parisuhde kunnossa.
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/am8.jpg?itok=RppXelbm)
Annukan vastuulla on pöydän kattaminen. Kastehelmi-astiat ovat peruja mummilta, lautasliinat kuuluvat arkeenkin. Ennen ensimmäistä maistiaista Annukka ja Micke katsovat toisiaan silmiin ja toivottavat hyvää ruokahalua.
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/am9.jpg?itok=HYA5fQuG)
"Jos ruokaa laittaa rakkaudella, se ansaitsee kiireettömän syömishetken ja tärkeimmät ihmiset ympärille", Annukka sanoo.
Siksi pöytään huudellaan yläkerrasta joka toinen viikko myös Micken 14-vuotias poika. Näillä viikoilla syödään lihakastikkeita, makaronilaatikkoa ja pihvejä. Seuraavalla viikolla kokeillaan taas jotain ihan uutta.
Tästä pääset lukemaan Annukan ja Micken Parempaa kuin ihan huonoo -blogia.
41-vuotias markkinointipäällikkö Annukka ja 46-vuotias avainasiakaspäällikkö Micke asuvat Helsingissä. Viisi vuotta sitten he hurmasivat toisensa grillatulla pihvillä ja pikaisella suklaakakulla.