Kuka kaipaa kaakeleita? Annukka ja Micke remontoivat keittiön yhdessä ja päätyivät tapetoimaan seinät.
Kuka kaipaa kaakeleita? Annukka ja Micke remontoivat keittiön yhdessä ja päätyivät tapetoimaan seinät.

Kodin Kuvalehden uudet ruokablogistit Annukka Korpinen-Kass ja Micke Kass rakastavat ruokaa ja toisiaan niin paljon, että ovat keittiössä aina yhdessä. Harrastuksesta syntyi Parempaa kuin ihan huonoo -blogi.

Pusu. Radio auki. Sitten Annukka Korpinen-Kass ja Micke Kass katsovat toisiaan merkitsevästi: mitä syödään?

Annukka tykkäsi lapsena lähinnä keitetyistä perunoista ja maksalaatikosta.
Annukka tykkäsi lapsena lähinnä keitetyistä perunoista ja maksalaatikosta.

Ideoista ei ole pulaa. Pariskunta on kokannut läpi Helsingin Sanomien Ruokatorstai-teokset ja Gullichsenien Safkaa-kirjat. Vielä korkkaamattomia keittokirjoja on jonossa keittiön alalaatikossa. Omaan Parempaa kuin ihan huonoo -blogiinsa pariskunta on kerännyt, kirjoittanut ja kuvannut reseptejä neljä vuotta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ennen ruuanlaittoon ryhtymistä täytyy hoitaa ostokset. Annukka ja Micke käyvät kaupassa yhdessä. Mukana on kauppalista, jotta menu pysyy monipuolisena. Maitoa, voita, oliiviöljyä, parmesaania ja valkosipulia nyt ainakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 Jotain vihreää, mansikoita ja juuri vuoltua parmesaania. Salaatti on täydellinen makupari grillatulle lihalle.
Jotain vihreää, mansikoita ja juuri vuoltua parmesaania. Salaatti on täydellinen makupari grillatulle lihalle.

"Valkosipuli on suosikkiraaka-aineemme. Se pitää kypsentää rakkaudella, jotta mausta ei tule hyökkäävä tai kitkerä", Annukka sanoo.

Keittiössä Annukka ja Micke tarttuvat veitsiin. Ne ovat niin tärkeät ja terävät, että omat veitset kuljetetaan ystävien mökillekin.

Japanilaisittain valmistettu liha on lempiruokalistan ykkösenä.
Japanilaisittain valmistettu liha on lempiruokalistan ykkösenä.

"Nyt minulla on sekä aviomies että isä, joiden intohimona ovat terävät veitset", Annukka nauraa.

Putsplank puhtaaksi. Hyvä ruoka vaatii siistin keittiön.
Putsplank puhtaaksi. Hyvä ruoka vaatii siistin keittiön.

Annukka pilkkoo vihreät, Micke huolehtii lihasta ja jälkien korjaamisesta. Micken siivouskäsi käy niin vikkelään, ettei Annukka aina ehdi tehdä edellistä työvaihetta loppuun. Tässä huushollissa ei totisesti jätetä juhlien jälkeen sotkuja aamuksi.

Ruokaa laittaessa on helppo kysyä, mitä toiselle kuuluu.
Ruokaa laittaessa on helppo kysyä, mitä toiselle kuuluu.

Välillä Annukka kysyy: miten töissä, mitä uutisissa, minne reissattaisiin, pitäisikö kotia remontoida. Micke hipaisee Annukkaa käsivarresta ja hymyilee. Keittiö on paras paikka pitää parisuhde kunnossa.

Purkka pois suusta. "Meillä on yhteinen tapa, jauhamme purkkaa koko ajan", Annukka sanoo.
Purkka pois suusta. "Meillä on yhteinen tapa, jauhamme purkkaa koko ajan", Annukka sanoo.

Annukan vastuulla on pöydän kattaminen. Kastehelmi-astiat ovat peruja mummilta, lautasliinat kuuluvat arkeenkin. Ennen ensimmäistä maistiaista Annukka ja Micke katsovat toisiaan silmiin ja toivottavat hyvää ruokahalua.

Meille! Annukka ja Micke juhlivat elokuussa häitään.
Meille! Annukka ja Micke juhlivat elokuussa häitään.

"Jos ruokaa laittaa rakkaudella, se ansaitsee kiireettömän syömishetken ja tärkeimmät ihmiset ympärille", Annukka sanoo.

Siksi pöytään huudellaan yläkerrasta joka toinen viikko myös Micken 14-vuotias poika. Näillä viikoilla syödään lihakastikkeita, makaronilaatikkoa ja pihvejä. Seuraavalla viikolla kokeillaan taas jotain ihan uutta.

Tästä pääset lukemaan Annukan ja Micken Parempaa kuin ihan huonoo -blogia.

41-vuotias markkinointipäällikkö Annukka ja 46-vuotias avainasiakaspäällikkö Micke asuvat Helsingissä. Viisi vuotta sitten he hurmasivat toisensa grillatulla pihvillä ja pikaisella suklaakakulla. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla