Annina ja Mikko alkoivat seurustella puoli vuotta ensitapaamisesta. "Annina on aidoin ihminen, jonka olen koskaan tavannut."
Annina ja Mikko alkoivat seurustella puoli vuotta ensitapaamisesta. "Annina on aidoin ihminen, jonka olen koskaan tavannut."

KK viettää rakkausviikkoa. Tässä juttusarjassa parit kertovat, missä kohtasivat ensimmäisen kerran. Annina ja Mikko tapasivat ollessaan molemmat opiskelijavaihdossa Hollannissa. 

Annina, 29, ja Mikko, 28, Rautalahti asuivat opiskelijavaihdossa samassa asuntolassa. Kaksi vuotta myöhemmin Mikko järjesti yllätyshäät.

 

Mikko: Olimme molemmat opiskelijavaihdossa Hollannin Maastrichtissa. Kun yhtenä iltapäivänä tulimme porukalla asuntolalle, Annina astui ulos ovesta. Hän ei katsonut meihin päinkään, ja mietin, että siinä on taas yksi tyly suomalainen. Myöhemmin selvisi, että asuimme samassa kerroksessa ja että Annina oli hauska, söpö ja avulias.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Annina: Minua harmitti, että Mikko seurusteli. Meillä oli samanlaiset suunnitelmat, eikä kukaan ymmärtänyt vitsejäni niin kuin hän. Kun palasimme Suomeen, Mikon suhde oli päättynyt. Hän soitti minulle jo lentokentältä ja sanoi, että olisi kiva muistella Hollantia yhdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mikko: Kumpikaan ei uskaltanut sanoa, että on kiinnostunut. Kun Annina oli lähdössä lomalle Israeliin, hän soitti ja sanoi, että Israelin sekeleitä voi vaihtaa vain Tampereella, missä tuolloin asuin. Ja yhtenä iltana hän kutsui minut syömään sushia. Olin niin hermostunut, että tiputtelin sitä lattialle. Lopulta sanoin, että nyt riittää, haluaisin olla enemmän kuin ystävä. Annina taisi vastata, että okei.

Annina: Reilun vuoden päästä Mikko kyseli, missä kirkossa haluaisin mennä naimisiin. Yhtenä päivänä Ikeassa Mikko oli hiljainen ja stressaantunut. Kotimatkalla hän ehdotti, että kävisimme katsomassa Finlaysonin kirkkoa.

Mikko: Olin soittanut kirkon kanttorille ja kysynyt, voisiko hän teeskennellä, ettei ole koskaan tavannut minua. Annina oli kuitenkin niin haltioitunut tilasta, että paljastin, että menemme muuten täällä naimisiin.

Annina: Viikonloppuna olimme yötä hotellissa. Aloin jo miettiä, missä vaiheessa Mikko kosii. Aamupalalla valtavassa pöydässä oli kuohuviinipulloja ja pieni paketti, josta paljastui kihlasormus. Koon Mikko oli tarkistanut äidiltäni.

Mikko: Minua hermostutti niin paljon, että olin kysynyt etukäteen henkilökunnalta, voiko hotellissanne kosia ja kuinka se tapahtuu.

Annina: Myös perheemme olivat yöpyneet hotellissa salaa ja ilmestyivät äkkiä pöytään. Aloin saman tien itkeä niin, että meikit valuivat valkoiselle paidalleni. Se on yhä likainen. 

 

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 13/2014. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla