Jos Touko ei vastaa puhelimeen, Anne-äiti jättää soittopyynnön. Touko soittaa aina takaisin.
Jos Touko ei vastaa puhelimeen, Anne-äiti jättää soittopyynnön. Touko soittaa aina takaisin.

”Äiti kantaa huolta minusta, ja minä kannan hänestä”, Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto, 34, sanoo. Touko ja Anne Aalto, 62, kertovat suhteestaan Kodin Kuvalehden haastattelussa, joka tehtiin juuri ennen Toukon sairauslomaa. 

”Aika usein pelkään, että äiti huolehtii liikaa minun asioistani”, Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto sanoo.

”Kohut, skandaalit ja konfliktit kiinnostavat ihmisiä. Olen sanonut äidille, että älä mene lukemaan poliittisen Facebook-profiilini kommentteja tai lehtijuttujen otsikoita. Tiedän, että äiti on äärimmäisen herkkä ja nämä asiat satuttavat häntä. Yritän suojella, ettei äiti näkisi kaikkea, mitä kirjoitetaan.”

Touko valittiin Vihreiden puheenjohtajaksi kesällä 2017. Sen jälkeen julkisuudessa on ruodittu muun muassa hänen eroaan ja uutta suhdettaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Elämäni on mennyt vuodessa ihan ympäri, kaikilla osa-alueilla. Puheenjohtajuus, ero, uusi suhde, muutto. Olen oppinut puhumaan ammatti-ihmisten kanssa säännöllisesti siitä, miten jaksan tässä pyörityksessä.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Äiti on neuvonut Toukoa suhteuttamaan asiat isompaan kokonaisuuteen ja tekemään omaa juttuaan niin kuin oikeaksi kokee.

”Olen yrittänyt aina olla Toukon tukena. Paljonhan tässä on tapahtunut, mukavia ja vähemmän mukavia”, äiti Anne Aalto sanoo.

”Olen yrittänyt aina olla Toukon tukena.”

”Touko on sanonut minulle, että älä äiti lue niitä otsikoita. Lukematta jättäminen helpottaa minua kovasti. Ajattelen, että tänä päivänä kirjoitetaan tästä henkilöstä, huomenna jostakin toisesta.”

Millaisista asioista Touko ja Anne soittelevat? Millaisia neuvoja äiti on antanut pojalleen? Kaksikko kertoo myös, miltä Toukon koulukiusaaminen tuntui ja miten se vaikuttaa yhä.

Lue koko Perhekuvioita-haastattelu Kodin Kuvalehdestä 19/2018. Voit lukea jutun myös digilehdestä sekä ilmaisena tähtiartikkelina, jos olet tilaaja tai teet kuukauden maksuttoman koetilauksen täällä. Haastattelu on tehty ennen Touko Aallon sairauslomaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla