Trumpetisti Verneri Pohjola tulkitsee kesäkuun alussa ilmestyvällä Pekka-levyllään isänsä, basisti Pekka Pohjolan musiikkia.
Trumpetisti Verneri Pohjola tulkitsee kesäkuun alussa ilmestyvällä Pekka-levyllään isänsä, basisti Pekka Pohjolan musiikkia.

Faneilleen Pekka Pohjola oli legendaarinen säveltäjä ja Wigwam-basisti. Pojalleen Verneri Pohjolalle hän oli isä, joka ei tullut tapaamaan, vaikka lupasi.

"Nyt itse isäksi tultuani olen miettinyt, oliko Pekalla ja minulla varsinaista isä-poika-suhdetta. Hän ei osallistunut mitenkään arkeemme. Hän oli minulle kaveri, myöhemmin myös muusikkokollega ja kaikkien tuntema basisti Pekka Pohjola. En edes kutsunut häntä isäksi vaan Pekaksi.

Lapsena tapaamisetkin Pekan kanssa olivat jatkuvaa pettymystä. Usein hän ei tullut, vaikka oli sovittu, tai tuli kännissä ja äiti käännytti hänet ovelta takaisin. Pekka oli alkoholisti. Sen takia hän ja äiti erosivat.

Kyllä me silti vietimme veljeni kanssa viikonloppuja Pekan luona. Kävimme aina uimahallissa. Lempileikissämme Pekka oli vesihirviö ja jahtasi meitä pitkin allasta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lapsena en osannut kaivata sitä, että isä olisi elämässäni koko ajan. Lapsi hyväksyy todellisuuden sellaisena kuin se on.
Aikuisena toivoin, että Pekka raitistuisi, eläisi onnellisen vanhuuden ja voisimme jutella asioista seestyneesti takan ääressä. Olin hänelle pitkään vihainen siitä, että hän meni kuolemaan.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Verneri Pohjolan haastattelu julkaistiin Kodin Kuvalehdessä 11/2017. Lue koko haastattelu täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla