Ruususuu ja Huvikumpu -blogin Anni kirjoittaa olevansa etuoikeutettu, kun voi auttaa turvapaikanhakijoita. 

Sosiaalisessa mediassa on käyty viime viikkoina valtavasti keskustelua Syyrian hädästä, turvapaikanhakijoista ja siitä, miten heitä voisi parhaiten auttaa.

KK:n bloggaaja Ruususuu ja huvikumpu -blogin Anni kirjoittaa keränneensä tyttärensä kanssa ison kasan vaatteita, jotka Tampereella asuva perhe vei turvapaikanhakijoille. Anni pohtii tekstissään sitä, miten ikävään sävyyn moni somessa huuteleva puhuu maahanmuuttajista ja turvapaikanhakijoista:

"Eikö meille ole joskus opetettu, että kohtele toisia niin kuin toivoisit itseäsikin kohdeltavan? Toivon todella, että ainakin lapseni oppisivat tuon yhden elämän kultaisimmista "säännöistä". Ja monesti huomaan, että se tieto asuukin jo valmiiksi viattomassa lapsessa. Halu auttaa muita. Koska me voimme ja meille se on etuoikeus.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pieni tyttö oli valmis antamaan kaikki vielä sopivatkin vaatteet pois, kun kuuli miksi niitä tarvitaan. Tytöllä tuli kyynel silmään ja siinä me halasimme vaatekasan edessä toinen toisiamme. Empatia asuu pienessä lapsessa syvällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kriisissä tarvitaan kaikkia, koska me voimme ja meille se on etuoikeus."

Suomen Punainen Risti on julkaissut sivuillaan ohjeen siitä, miten turvapaikanhakijoita voi parhaiten auttaa. Vaate- ja tavaralahjoituksia SPR on jo saanut toistaiseksi riittämiin, mutta tilannetta voi tiedustella oman paikkakunnan Kontti-tavarataloista. Esimerkiksi Helsingin Vihreät järjestää Takki talveksi - vaatekeräys vastaanottokeskuksille -tapahtuman, johon jo yli 4 000 on ilmoittanut osallistuvansa. 

Aiotko sinä auttaa turvapaikanhakijoita tai oletko jo auttanut? Miten? Kerro alla.

aiviina

Meidän pakolaisilla, miehillä, on ainakin paksusti kultaa kaulassa ja käsissä, en auta mitenkään, kannattaisi myydä kullat ja käyttää ne asumiseen ja elämiseen.

  • ylös 11
  • alas 15

Talvella 2009-2010 olin kerran viikossa leikittämässä pakolaislapsia Punavuoren vastaanottokeskuksessa. Tuollaisessa keskuksessa Tekemisen puute on vaikeaa sekä lapsille että aikuisille.

Ei tarvittu mitään tietokonepelejä tms., jotta lapset leikkisivät riemuissaan. Minä toin 10 eri kokoista peltipurkkia. Pojista oli tosi hauskaa rakentaa niistä mahdollisimman korkea torni :0). - Kommunikointi sujui loistavasti vaikka emme osaneet toistemme kieltä. Eleet ja hymyt riittivät.

Se talvi oli tosi luminen. Autoilijoilla oli jatkuvasti vaikeuksia kaivaa ulos autonsa lumikinoksista. Vastaanottokeskuksen asukkaille järjestettiin mahdollisuus luoda pois lunta. Uudenmaankadulla oli ainakin 20 asukasta, jotka innokkaasti poistivat lunta autojen ympäriltä. Olivat iloisia siitä, että he voivat auttaa!

Katsonpa miten voin nyt auttaa pakolaisia...

  • ylös 6
  • alas 13
Sisältö jatkuu mainoksen alla