Valoisa hymy ja optimistinen asenne ratkaisivat mies-Lucia -kisan hiphoppari Elastisen hyväksi. Onnea ja hurraa-huuto voittajalle! Vaan kuka antoikaan kisassa kovimman vastuksen?

Tiukille meni. Linnan juhlissa kansan hurmannut sotaveteraani Hannes Hynönen pysytteli sitkeästi voittajan kannoilla, mutta lopulta Suomen mies-Luciaksi 2014 selviytyi hiphop-artisti Elastinen. Kolmannelle sijalle nousi listan ulkopuolelta muusikko Lauri Tähkä.

Elastista äänesti 27 prosenttia vastaajista. He perustelivat valintaansa muun muassa näin:

”Hän valaisee ympäristön ilman kynttiläkruunuakin. Ihanan positiivinen ja valoisa, hymyilevä nuori mies!”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Vaalea, viihdyttävä, ’viksu’, valoisa ja valovoimainen.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hannes Hynönen sai äänistä 25 prosenttia eli neljänneksen. Hänestä sanottiin näin:

”Valtava elämänkokemus, upea asenne, iloa ja motivaatiota koko kansalle yhdellä ainoalla esiintymisellä tuottanut herrahenkilö!”

”Tunnen suurta kunnioitusta Hannesta kohtaan. Kyllin ei voi kiittää!”

Lauri Tähkä on tehnyt muun muassa joulukonserteillaan komeaa valon lähettilään työtä: 10 prosenttia äänesti Lauria, vaikka hänen nimeään ei ollut mainittu listassa. Tässä perustelua yhdeltä vastaajista:

”Laurin keikoilla vallitsee artistin ja yleisön välillä ilmiömäinen energiakenttä, josta väsynyt saa voimaa jatkaa arkea iloisemmalla mielellä.”

Muitakin valontuojia löytyi

Kaikkia listassa mainittuja miehiä äänestettiin, ja herkullisia hajaääniä saivat monet muutkin. Esimerkiksi poplaulaja Juha Tapio:

”Hän osaa kohdata hienosti kaikki ihmiset ja aina on aikaa muutamaan sanaan ja hymyyn. Kertakaikkisen valloittava ihminen!”

Ja freestyle-hiihtäjä Pekka Hyysalo:

”Selvisi vakavasta onnettomuudesta, mutta ei lannistunut. Pekka on inspiroinut tuhansia suomalaisia optimistisuudellaan. Ansaitsisi olla listalla!”

Puhumattakaan tähtitieteilijä Esko Valtaojasta:

”Järjen valo sopivasti hullulla tavalla.”

Kiitos kaikille äänestäjille.

Valon tuiketta Lucian päivään!

Lue myös

Mies-Lucia 2013

Sisältö jatkuu mainoksen alla