Kuuman linjan joulupukki on se ainoa oikea.
Kuuman linjan joulupukki on se ainoa oikea.

Aaton perinteisiin kuuluu se, että lapset yrittävät saada puhelunsa läpi TV2:n Joulupukin Kuumaan linjaan. Soittajat valitsee salaperäinen päätonttu.

Voisi kuvitella, että TV2:n Joulupukin Kuuma linja -lähetyksen kuningas on joulupukki.

Ei ole. Ylintä valtaa käyttääkin päätonttu. Hän nimittäin valitsee, kenelle pukki soittaa eli kuka ohjelmaan yrittävistä lapsista valitaan suoraan lähetykseen. Päätonttua ei kannata kuulemma kuitenkaan yrittää lahjoa tai kiristää, sillä hän on luonteeltaan kovin reilu.

”Tarkkaa lukua soittajista ei tiedetä. Mutta joka vuosi 200 lasta onnistuu pääsemään ensimmäiseen vaiheeseen eli juttusille puhelintonttumme kanssa. Monelle pienelle jo se kruunaa joulun”, tuottaja Teija Ryösä sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kuuman linjan kuusi puhelintonttua ovat Ryösän mukaan aitoja Korvatunturin puhelintonttuja, aivan kuten pukkikin on se ainut oikea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Puhelintontut eivät lupaa liikoja

Tonttu tekee puhelimessa esihaastattelun, jota ei telkkarissa näytetä. Hän kyselee, miten lapsi aikoo aaton viettää ja minkä laulun ehkä esittää. Jos joulunviettoon liittyy jotain erityisen jännittävää, papereihin kirjataan plussa. Tonttu korostaa lapselle, että pukki saattaa soittaa lähetyksen aikana takaisin, mutta ei lupaa mitään.

”Ohjelmaa on lähetetty pian 25 vuotta. Aina joskus joku perhe ilmoittaa jälkikäteen pettyneenä, että koko suvun joulu meni pilalle, kun lapselle ei soitettukaan. Siksi puhelintontut yrittävät olla lupaamatta liikoja”, Teija Ryösä kertoo.

Puhelintontut luovuttavat muistiinpanonsa päätontulle, joka tekee kaikkensa, jotta lähetykseen pääsisi mahdollisimman erilaisia lapsia eri puolelta Suomea. 

Joulupukin Kuuma linja, Yle TV2 ja Yle Areena jouluaattona klo 8–12. P. 020 697 855.

Sisältö jatkuu mainoksen alla