Bullet journaliin voi kalenterin lisäksi sisällyttää esimerkiksi tavoitteita ja toiveita.
Bullet journaliin voi kalenterin lisäksi sisällyttää esimerkiksi tavoitteita ja toiveita.

Bullet journaliin, eli kalenterin, muistivihon ja päiväkirjan sekoitukseen, hurahtanut Mari Säisä kertoo vinkit, joilla bujoilussa pääsee alkuun.

1. Valitse sopiva vihko

Ensimmäinen askel on ostaa vihko, jonka sivuilla on vähintään 31 riviä. Näin kuukauden päivät mahtuvat yhdelle sivulle allekkain.

Ensimmäisen vihkon ei tarvitse olla kallis ja hieno. Sillä voit rauhassa totutellaan bullet journalin logiikkaan. Jos bujoilu alkaa tuntua omalta, vihkoihin voi satsata myöhemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Bujoilusta innostuneiden suosikkivihko on tällä hetkellä Leuchtturm1917.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Numeroi sivut

Merkkaa ensimmäisenä sivunumerot vihkon jokaiselle sivulle.

Sen jälkeen voit tehdä ensimmäiselle aukeamalle sisällysluettelon, joka toimii bujon kokoajana. Sivuja on helppo lisätä tähän luetteloon, kun vihkon jokainen sivu on valmiiksi numeroitu.

3. Pohdi tulevaisuuttasi

Bujon varsinainen sisältö kannattaa aloittaa tekemällä tulevaisuuskatsaus seuraavalla puolelle vuodelle.

Aukeama jaetaan piirtämällä kuuteen osaan, jotka nimetään kuukausien mukaan. Aukeamalle kirjoitetaan tärkeät päivät ja erilaisia tavoitteita tuleville kuukausille.

Tavoitteita voivat olla vaikkapa ”aloita saksan kielen opiskelu” tai ”juhli juhannusta”. Muista, että bujoon kuuluvat myös iloiset asiat!

4. Merkkaa menot

Kun olet päässyt vauhtiin, voit piirtää bujoon esimerkiksi kalenterimaisia kuukausiaukeamia tai listata sivulle päivän hoidettavia asioita.

Bujossa eri asioita merkitään erilaisin symbolein. Kun lauseen merkitsee pisteellä, se tarkoittaa hoidettavaa asiaa. Ympyrällä merkitään tapahtumat, kuten tuttavien häät tai kahvihetki kaverin kanssa.

Bujo on myös huojentava työkalu. Nuolisymbolilla asioita voi nimittäin siirtää eteenpäin. Jos siis jonkin kuukauden tehtävälistalta on jäänyt hommia tekemättä, siirrä ne nuolisymbolilla tulevaisuuden tehtävälistoille.

Voit keksiä merkkejä myös itse. Esimerkiksi kysymysmerkillä voi merkitä asioita, joista täytyy ottaa selvää tai sydämellä asioita, jotka inspiroivat.

Bujosta voi tehdä juuri sellaisen kuin itse haluaa.

5. Inspiroidu koristeluista

Bujoon voi halutessaan merkitä ainoastaan tärkeimmät tapahtumat ja menot. Sinne voi kuitenkin kirjoittaa myös ajatuksiaan tai seurata mielialojaan erilaisten mood trackereiden, mielialamittareiden, avulla.

Sivuja kannattaa elävöittää koristeluilla. Inspiraatiota voi kerätä muiden bujoilijoiden kokemuksista.

Esimerkiksi Pinterestistä, Instagramista ja Facebookin Bullet journal Suomi -ryhmästä saa hyviä vinkkejä koristelutarvikkeista tai bullet journalin sisällöistä. Testaa tunnistetta #bulletjournal.

Lisää Marista ja hänen bullet journaleistaan Kodin Kuvalehdessä 10/2017.

 

Vierailija

Facebookissa on myös hyvin aktiivinen ryhmä nimeltään Kalenterimania jossa on paljon bujoilijoita :)

  • ylös 10
  • alas 3
Sisältö jatkuu mainoksen alla