Muodikkaan mantelicroissantin sisällä on nyt pikkujouluyllätys: herkullista luumuhilloa. Trendiherkku on helppo ja nopea leipaista kotona.

Joulutorttu on tänä vuonna oikea runsaudensarvi. Croissantin sisällä on mehevää mantelimassaa ja muikeaa luumuhilloa.

Myös viikunahilloa kannattaa kokeilla, joten hanki ihmeessä kerralla pari pakettia valmista croissant-taikinaa. Herkuttelemaan pääset alle puolessa tunnissa. 

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Manteli-luumucroissantit

6 kpl | 20 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 prk croissant-taikinaa (esim. Danerolles)

½ pötköä (75 g) mantelimassaa

3 rkl kuohukermaa

½ dl luumu- tai viikunahilloa

½ dl mantelilastuja

tomusokeria

 

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Avaa croissant-taikinapakkaus ja irrota taikinakolmiot leivinpaperin päälle pellille.

Pilko mantelimassa ja lisää joukkoon kerma. Kuumenna seosta minuutti mikrossa tai pienessä kattilassa. Soseuta ainekset.

Lusikoi taikinakolmioille mantelimassa ja luumu- tai viikunahillo. Kääri rullalle. Ripottele päälle mantelilastuja.

Paista sarvet rapeiksi noin 10 minuuttia. Tupsauta hiukan jäähtyneiden croissantien päälle tomusokeria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla