
Suomalaisten festivaalien ruokatarjonta on muuttunut hienostuneemmaksi ja terveellisemmäksi. Flow-festivaalien tiedottaja kertoo festariruuan trendeistä.
Makkaraperunat eivät ole enää muutamaan vuoteen tyydyttäneet suomalaisen festariyleisön nälkää. Nyt kaivataan keikkojen lomaan gourmetruokaa, laatuviinejä ja erikoiskahveja.
Suomalaisen festariruuan kiistaton edelläkävijä on helsinkiläinen Flow-festivaali. Se seuraa tiukasti suuren maailman festivaalien ruokatarjonnan kehittymistä.
Tänä vuonna Flow'ssa tarjoillaan muun muassa sushiburritoja ja cevicheä. Mukana on myös suosittujen ravintoloiden, kuten Farangin ja Sandron tarjontaa.
Flow-festivaalin tiedottajan Susanna Hulkkosen mukaan festariruuan seuraava supertrendi on terveellisyys. Flow'ssa tarjoiltiin jo vuonna 2014 raakakakkuja, ja terveysvaikutteisia herkkuja on luvassa yhä enemmän. Lisäksi festivaali on pyrkinyt laajentamaan alkoholittomien juomien tarjontaa.
"Yhdysvalloissa on jo nähtävissä alkoholittomien juomien suosion kasvu, ja meillekin on tullut asiakkailta paljon kyselyitä niistä", Hulkkonen sanoo.
Artikkeli on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 15/2015. Artikkelia on päivitetty 27.7.2016 ja siihen on lisätty vuoden 2016 tietoja Flow-festivaalista.