Kodin Kuvalehden 15-vuotias tet-harjoittelija Eetu suosittelee konsolipelejä, jotka sopivat joululahjaksi 3–12-vuotiaille. Näissä peleissä rakennetaan, urheillaan ja ratkotaan ongelmia.

Joulu on jo ovella, lahjat eivät! Siksi on aika mennä kauppaan ja ostaa niitä. Tässä viisi vinkkiä peleistä, jotka ovat hyviä joululahjoiksi.

1. Minecraft

"Minecraftissa voit rakentaa lähes mitä tahansa palikoista. Vain mielikuvitus on rajana. Minecraftin parissa viihtyy kauan. Peliä voi jatkaa seuraavalla pelikerralla siitä, mihin jäi. Minecraftia on hauska pelata yksin, mutta se on tuplasti hauskempaa kavereiden kanssa."

Pelin hinta on 20–30 euroa ja ikäraja 7+.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Lego Batman 3: Beyond Gotham

"Lego Batman 3 on lego-pelisarjan uutuus. Siinä pelataan Batmanilla ja muilla Batman-elokuvasarjasta tutuilla hahmoilla, jotka ovat pelissä lego-hahmoja. Siinä seikkaillaan ja ratkotaan pulmia, joka on tässä pelissä kaikkein parasta. Kavereita on kiva kutsua pelaamaan tätä peliä. Sopii hyvin legoista pitävälle tai niillä joskus leikkineelle."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pelin hinta on 20–60 euroa ja ikäraja 7+.

3. LittleBigPlanet 3

"LittleBigPlanet 3 on hauska ja koukuttava konsolipeli. Siinä kuuluu läpäistä monenlaisia tasoja ja pelata monenlaisia minipelejä. Niitä pelaamalla avautuu uusia tasoja, joissa on lisää pelattavaa. LittleBigPlanetin parissa viihtyy pitkään. Erilaisissa peleissä pitää osata edetä, ratkoa pulmia, olla nopea ja tarkka. LittleBigPlanetissa on paljon erilaisia ääniä. Sitä voi pelata neljä henkilöä samaan aikaan."

Hinta 60 euroa ja ikäraja 7+.

4. Fifa 15

"Fifa 15 on suositun jalkapallopelisarjan uusin peli. Siinä pelataan oikeilla jalkapallojoukkueilla ja oikeilla pelaajilla, jotka näyttävät todellisilta ja pelaavat samaan tapaan kuin todelliset pelaajat. Fifaa voi pelata kaksi pelaajaa kerrallaan, mutta sitä voi pelata myös yksin. Pelissä on hienoa grafiikkaa ja musiikkia. Fifassa tarvitsee nopeutta ja pitää osata taktikoida. Valitse tämä lahjaksi sille, joka tykkää jalkapallosta ja pelaamisesta."

Pelin hinta on 40–70 euroa ja ikäraja 3+.

5. Rayman legends

"Rayman on hauska, suosittu ja koukuttava tasohyppelypeli, jossa pelataan erilaisia tasoja ja läpäistään haasteita. Pelin parissa voi kulua montakin tuntia, ja sitä voi jatkaa seuraavalla kerralla, kun pelaamisen lopettaa. Peliä on kivempaa pelata kavereiden kanssa. Raymanissa on hauskinta tutkia sen maailmaa ja pelata erilaisia tasoja. Peli on hienon näköinen ja siinä on hyviä äänitehosteita."

Pelin hinta on 30–50 euroa ja ikäraja 7+.

Kaikkia mainittuja pelejä myydään GameStopissa, Gigantissa ja Prismassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla