"Päätin käväistä ennen sisälle menoa pikaisesti huussissa. Neule jäi käteen, joten jatkoin neulomista... ja sytytin kynttilän", muisteli yksi KK:n lukijakyselyyn vastanneista.
"Päätin käväistä ennen sisälle menoa pikaisesti huussissa. Neule jäi käteen, joten jatkoin neulomista... ja sytytin kynttilän", muisteli yksi KK:n lukijakyselyyn vastanneista.

Miksipä kudinta ei kaivaisi esiin autopesulassa ja laskettelurinteen juurella, jos neulomista rakastaa. Sukkapuikkoja voi helskytellä melkein missä vain, kertoivat Kodin Kuvalehden lukijat.

Kodin Kuvalehden lukijoiden mielestä mainioita neulomispaikkoja ovat esimerkiksi nämä:

 1. Keimiötunturin huippu. "Teimme sinne porukalla pienen retken ja tokihan eväsrepussa oli kudin mukana. Sain kuulla reissukavereilta lausahduksen: no niinpä tietenkin!"
 2. Lätkämatsin katsomo. "Mies on intohimoinen HIFK-fani ja jos mukaan joudun, voin ainakin käyttää ajan hyödyksi."
 3. Sienimetsä. "Kun sieniä ei löytynyt, istuin mättäälle, otin kutimen esiin ja nautin."
 4. Neuvolan odotustila. "Joskus joku on kehunut ahkeraksi. Vastaan aina, että tämä ei ole ahkeruutta, tämä on pakkomielle!"
 5. Bussi. "Aamulla kun aikaisin istuu kylmässä bussissa työmatkalla, tulee lämpimämpi, kun heiluttelee puikkoja."
 6. Ulkohuussi. "Neuloin ensin terassilla. Alkoi sataa tihuuttaa ja päätin käväistä ennen sisälle menoa pikaisesti huussissa. Neule jäi käteen, joten jatkoin neulomista... ja sytytin kynttilän.."
 7. Autopesula. "Jono oli pitkä. Muita jonottajia hymyilytti. Ehkä sain piristettyä heidän päiväänsä."
 8. Baari. "Kutimet sattuivat olemaan käsilaukussa mukana. Ihmiset olivat uteliaita ja jotkut kyselivät, neuloisinko heille villasukat."
 9. Kirkon urkuparvi. "Se on työpaikkani. Toimitusten välissä jää luppoaikaa, joten otan aina sukankutimen mukaan."
 10. Laskettelukeskus. "Tytär lasketteli ja oli vielä sen verran nuori, että piti itse olla rinteen juurella päivystämässä. Neuloin kynsikkäät kädessä."
 11. Mökkilaituri. "Maailman ihanin paikka. Ja perhe oli tyytyväinen, kun äiti oli kerrankin hiljaa."
 12. Junan käytävä. "Juna oli täynnä, joten jouduin seisomaan. Matka sujui nopeammin, kun kudoin."
 13. Oma pihanurmikko. "Aviomies pyöritteli silmiään, mutta hänen mielestään neuleharrastukseni on muutenkin mummojen hommaa, joten en yllättynyt."
 14. Minskin vanha lentokenttä. "Monet nauroivat, ottivat kuvia ja kysyivät, että mikä neulomuksesta tulee."
 15. Soutuvene. "Mies pyysi onkikaveriksi ja tarvitsin tekemistä."
 16. Elokuvateatteri. "Oli pitkä leffa. Jaksan paremmin keskittyä, kun on käsillä tekemistä. Helppo oikein, nurin -neule oli yksinkertaista neuloa pimeässäkin."
 17. Rekan ohjauskoppi. "Olin miehen mukana töissä ja neule piti tietysti olla mukana. Sain rekkamiehiltä kummastelevia katseilta." 
 18. Sairaala. "Olin menossa leikkaukseen. Kudoin villasukkaa, kunnes esilääkkeet nukuttivat ja jatkoin seuraavan päivän iltana. Lääkäri sanoi, että vointiani pystyy seuraamaan siitä, kudonko sukkaa vai en."
 19. Komero. "Koululaisena tein salaa käsitöitä komerossa, kun olin hommannut lankoja ja puikot ilman lupaa. Kärähdin myöhemmin, kun katosin komeroon joka päivä."
 20. Luento. "Opettaja oli sitä mieltä, että 'tikuttakaa vain, kunhan puikot eivät kilise ettekä pyydä sovitusnukeksi'. Jälkimmäinen oli kuulemma kerran luennolla hänelle tapahtunut."
 21. Työkoneen piikinnokka. "Oli jyvien lajitteluaika ja jyväsäkin täyttyminen kestää sen verran, että tiskirättiä ehtii neuloa muutaman rivin."
 22. Alttari. "Olin neulekirkossa pappina. Ihmiset saivat neuloa penkeissä ja palaute oli positiivista."
 23. Teltta. "Oli kiire saada valmis neule synttärisankarille. Hän ihmetteli, mikä kilinä teltasta kuuluu."
 24. Teatteri. "Esityksen väliajalla emme lähteneet ystävän kanssa hakemaan virvokkeita, vaan päätimme jäädä juttelemaan. Koska neulon mielelläni samalla kun juttelen, kaivoin neuleen laukusta."
 25. Hammaslääkärin vastaanotto. "Hermostutti niin vietävästi, että päätin ottaa kutimen mukaan. Siitä syntyi mukava keskustelutuokio muiden odottajien kanssa. Jännitys lieveni varmaan meillä kaikilla."
 26. Tallinnan-laiva. "Humalikkomiehetkin tulivat ihastelemaan keskeneräisiä villasukkia."
 27. Jälki-istuntovalvonta. "Valvontanakki napsahtaa pari kertaa lukukaudessa ja tylsäähän siellä on tyhjin käsin istuskella... Oppilaat yleensä kyselevät, mitä on tekeillä."
 28. Pesäpallo-ottelu. "Lupasin lähteä miehen seuraksi, mutta olin juuri aloittanut kiinnostavan sukkamallin, enkä malttanut jättää sitä kesken."
 29. Kesäteatterin kulissit. "Neulon, kun torjun jännitystä ja keskityn rooliini. Muut näyttelijät sanovat, että hanki puupuikot, please."
 30. Kokoustila. "Vieraammat palaveriin osallistujat ehkä aluksi vähän oudoksuivat, mutta huomasivat sitten, että pystyn kokoustamaan neuloessani."
 31. Lattia. "Vapaana olevan sohvan viereen kovalle lattialle sai hyvin levitettyä kirjoneuleen kaikki langat järjestykseen, eikä työ sotkeentunut."
 32. Kauppakeskuksen käytävä. "Piti odotella tunti kaupan aukeamista, joten ajattelin käyttää sen hyödyllisesti."
 33. Kahvila. "Ihanan tunnelmallinen paikka. Kerran tutustuin kahvilassa erääseen rouvaan, joka tilasi neuleita minulta."
 34. Thaimaa. "Lomamatkalla meren rannalla neuloin villasukkia 40 asteen helteessä. Olin huomaavinani, että aika monet katsoivat pitkään."
 35. Ristiäiset. "Odottelin toimituksen alkamista, en vain osaa olla tekemättä jotain käsillä."
 36. Hautaustoimisto. "Olimme neuvottelemassa äitini hautajaisjärjestelyistä ja valitsemassa äidille arkkua. Piti saada taivassukat hänelle valmiiksi, neulominen lohdutti ja rauhoitti mieltäkin."

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla