Joitakin kotitöitä tulee lykättyä viikosta, kuukaudesta ja jopa vuodesta toiseen. Katso, mikä on kaikkein vierotuinta puuhaa.

Suomalaisten mielestä kaikkein inhottavin keittiöpuuha on uunin puhdistus! Asiaa tutkinut kodinkoneketju selvitti, että inhotuimmat keittiöaskareet järjestyksessä ovat:

1. Uunin puhdistus 

2. Jääkaapin tai pakastimen sulattaminen 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Tiskaaminen 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uunin puhdistusta inhoaa joka toinen nainen, miehistä vähän harvempi. Naiset eivät pidä myöskään jääkaapin tai pakastimen sulattamisesta. Miehet puolestaan vihaavat tiskausta enemmän kuin naiset.

Uunin puhdistaminen on kurjaa etenkin yli 55-vuotiaiden mielestä. 18-24-vuotiaista sitä inhoaa vain joka viides, mikä selittynee sillä, että nuoret eivät edes putsaa uunia kovin säännöllisesti. Nuoret sen sijaan vihaavat tiskausta, kun yli 55-vuotiaista sitä karttaa vain kuusi prosenttia. 

Mieluisimpia keittiöaskareita puolestaan ovat astianpesukoneen tyhjennys ja täyttö sekä kahvin keittäminen. Niitä inhoaa vain pari prosenttia vastaajista. 

Lähde: Expertin teettämä tutkimus, johon vastasi tuhat 18–79-vuotiasta. 

Mitä kotityötä sinä inhoat yli kaiken? Mitä kotityötä rakastat? Kerro kommenteissa! ​

etiäinen

Inhoan tiskausta ja pölyjen pyyhkimistä. Raivostuttavaa hommaa ja yhtä tyhjän kanssa, kun kohta on samalainen tiskivuori lavuaarissa ja pölykerros pinnoilla.
Itse en laske kahvinkeittoa kotityöksi, se on enemmänkin erittäin helppoa ruoanlaittoa.
Kotitöistä pidän eniten moppaamisesta ja kylpyhuoneen pesemisestä. Mopatessa tulee lämmin ja saa lattian kiiltämään puhtauttaan helposti. Kylpyhuonetta pestessä ei tarvitse murehtia, kärsivätkö pinnat liian kuumasta vedestä, eli kylpyhuoneesta tulee siivotessa tropiikki (kuuma ja kostea, iho tykkää). Lisäksi kättensä siivousjäljen näkee samantien ja kylpyhuone tuoksuu siivouksen jälkeen hyvältä, mikäli valitsee omaan nenäänsä sopivat pesuaineet - mäntysuopa on yksi minun suosikeistani.

  • ylös 32
  • alas 26

Oho, etiäinen, melkein alkoi tehdä mieli pestä kylpyhuone! Tällä helteellä se kyllä jää parempaan aikaan.

Uneksija, minä taas raksastan kaappien järjestelyä, mutta jätän mielelläni imuroinnin ja tiskikoneen täytön muille.

  • ylös 24
  • alas 31
Sisältö jatkuu mainoksen alla