Kaneli maustaa kahvin ja kaurapuuronkin päälle sitä voi ripotella. Lampaan seuraa kaneli suorastaan rakastaa.

Kaneli on yksi rakastetuimmista mausteistamme. Se on kanelipuun oksien vaalean punaruskeaa sisäkuorta, jonka maku on voimakas ja hieman makea.

Poista kanelitanko, kun ruoka on valmis. Säilytä tanko seuraavaan kertaan.

Kanelia käytetään joko kierteisinä, kuivattuina tankoina tai jauhettuna. Tankoja käytetään hillojen, marmeladien, makeisten (lue kaneli-maitosuklaatryffeleiden resepti), juomien ja ruokien maustamiseen. Useimmiten tanko poistetaan, kun tuote on valmis. Tällöin kaneli on jo antanut ruualle tai juomalle makunsa.

Tankoa voi käyttää uudelleen niin kauan kuin siitä irtoaa makua.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jauhettuna kaneli sopii erityisen hyvin leivonnaisten ja jälkiruokien maustamiseen, esimerkiksi korvapuusteihin (tee vaikka ihana jättikokoinen patapulla). Sillä voi maustaa myös keittoja, kastikkeita, puuroja, hedelmäkeittoja ja jälkiruokia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kanelia ei pidä annostella liikaa, ettei ruuan maku muutu pistäväksi.

Kaneli maustaa myös monia etnisiä ruokia. Sitä ei pidä annostella liikaa, ettei ruuan maku muutu pistäväksi.  Pohjois-Afrikassa kanelia käytetään lammasruuissa, Kreikassa lihapiirakassa. Se on myös yksi aasialaisen curry-mausteseoksen ainesosa.

Laita kanelijauhetta suodatinpussiin kahvin sekaan.

Kaneli on hyvä mauste pikkujoulujen ja joulun odotuksen aikaan. Tuoksuvaa ja maistuvaa kahvia saa laittamalla hieman kanelijauhetta suodatinpussiin kahvin sekaan. Teehen ja glögiin se antaa parhaiten makua tankona.

Kanelia voi ripotella myös kaurapuuron (nam, kaurapuuro voi maistua myös porkkanakakulta) ja viilin päälle.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla