Hoidamme lapsenlapsiamme ja vanhoja vanhempiamme. Miten meitä voi sanoa hyödyttömiksi yhteiskunnan jäseniksi?

Minä ja puolisoni jäimme vuosi sitten eläkkeelle. Minua ihmetyttää se, miten eläkeläisiä voidaan sanoa hyödyttömiksi yhteiskunnan jäseniksi. Totuus on kaikkea muuta.

Eläkkeelle jäätyämme olemme hakeneet lapsia päiväkodista, jotta vanhemmat voivat jäädä ylitöihin. Hurautamme hoitamaan sairasta lasta, jottei kummankaan vanhemman tarvitse jäädä töistä pois. Otamme lapsia yökylään, että vanhemmat voivat hoitaa parisuhdettaan. Annamme äitiyslomalla olevalle tyttärellemme vapaata, että hän pääsee hengähtämään. Meillä on usein mukanamme valmista ruokaa, jotta vanhemmat säästyvät ruoanlaitolta.

Viemme lapsenlapsia harrastuksiin, uimaan, urheilemaan, matkoille, elokuviin, mökille. Ostamme polkupyöriä, talvihaalareita, kenkiä ja puhelimia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos eläkeläiset lopettaisivat kaikki tukitoimensa, moni kohta työelämässä ja yhteiskunnassa romahtaisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olemme onnellisia lapsistamme ja lapsenlapsistamme. Mutta meillä on myös omat vanhempamme vielä elossa. He ovat vanhoja ja sairaita ja tarvitsevat jatkuvaa hoivaa, koska asuvat edelleen omissa kodeissaan, ja yhteiskunnan apu on minimoitu. Hoidamme siis heitäkin.

Kaiken päälle maksamme eläkkeistämme enemmän veroa kuin työssä käyvät palkastaan.

B&B

Sukulaiset eivät auta lapsiper...

Meitä on paljon ihan tavallisia lapsiperheitä, joitten omat vanhemmat - siis lastemme isovanhemmat - lepäävät jo kirkkomaalla. Osalla meistä on omat vanhemmat - lastemme isovanhemmat - vielä elossa, mutta he ovat muistisairaita, monisairaita tai asuvat toisella puolella Suomea. Isovanhemmat eivät hoida lapsiamme, tee kotitöitämme tai avusta perhettämme taloudellisestikaan. Luimme huvittuneena tätäkin juttua "korvaamattomasta avusta!, kun ainuttakaan sukulaista ei satu asumaan samalla paikkakunnalla! Hoidamme lapset ja kodin itse, 365 päivänä vuodessa. Jopa 40 asteen kuumeessa tai oksennustaudissa! Puremme hammasta, teemme itse kaiken mitä osaamme ja voimme ja selviämme arjesta! Suututtaa lukea lehdistä juttuja, joissa kehuskellaan kuinka "isovanhemmilta saa apua kun kysyy ja he auttavat jopa pyytämättä"! Tämä ei pidä paikkaansa heillä, joilla ei ole sukulaisia ilmaisina kodinturvajoukkoina!

Osa eläkeläisistä ei auta omia vanhempiaan, appivanhempiaan tai muitakaan iäkkäitä sukulaisiaan. Suomessa on liikaa perheitä, joissa suvun vanhuksia ei käydä edes tervehtimässä hoitokodissa, palvelutalossa tai vanhainkodissa. Muutaman kerran vuodessa vanhukselle viskataan pakosta kukka ja kortti ovelta! Monessa muussa kulttuurissa vanhuksia ja heidän elämänkokemustaan arvostetaan. Suomessa vanhukset ovat kuin ongelmajätettä! Toivottavasti edes jouluna nämä yksinäiset, suvun hylkäämät vanhukset saavat vaikkapa tuntemattomalta ihmiseltä joulukortin, puhelinsoiton, joululahjan tai joulukukan!

Lapsiperheet ilman tukiverkost...

Jutun otsikko on harhaanjohtava. Kannattaa muistaa, että Suomessa on paljon lapsiperheitä, jotka eivät saa minkäänlaista apua sukulaisiltaan! Apua ei saa edes pyydettäessä isovanhemmilta, sisaruksilta tai muilta sukulaisilta. Ei pidä yleistää, että kaikilla lapsiperheillä olisi mummot ja vaarit auttamassa. Kaikki eläkeläiset eivät hoida lapsenlapsiaan, laita ruokaa tai tee kotitöitä lapsiperheessä. Suomessa on kymmeniä tuhansia lapsiperheitä, joilla ei ole tukiverkostoja ja kotiin saapuvia, ilmaisia lasten- ja kodinhoitajia. Kaikki eläkeläiset eivät myöskään avusta tai hoida iäkkäitä vanhempiaan tai appivanhempiaan, vaikka heillä olisi siihen aikaa ja mahdollisuuksia. Monessa suvussa vanhustenhoito on ulkoistettu laitoksille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla