”Salaa toivon, ettei kaikkia rajoituksia vielä purettaisi”, lukijamme kirjoittaa. Onko sinun ollut vaikea palata normiarkeen?

Ihmiset ympärilläni iloitsevat paluusta normaalielämään koronan jälkeen, mutta itse arkailen vielä. Haluaisin olla yhtä huoleton kuin ystäväni ja tuttavani. Minäkin haluaisin alkaa elää, mutta huomaan, etten oikein osaa. Tuntuu pelottavalta lopettaa maskin käyttö, mennä pitkän etätyöajan jälkeen takaisin konttorille ja muihin paikkoihin, joissa on paljon vieraita ihmisiä. Tekisi mieli vielä pitää etäisyyttä ja varoa, vaikka olenkin kahteen kertaan rokotettu. Salaa toivon, ettei kaikkia rajoituksia vielä purettaisi.

Tuntuu, ettei kukaan muu enää pelkää koronaa ja minunkin pitäisi jo päästä peloistani. Vain minä varon edelleen (köhiviä) ihmisiä ja mietin, eikö kukaan enää välitä viruksesta, joka ei ole kadonnut mihinkään. Yritän vakuutella, että rokotus suojaa minua vakavalta taudilta, mutta silti pelottaa, että sairastun ja saa pitkän koronan eli long Covidin.

Välillä tuntuu, että pelkoni rajoittaa elämääni ja vaikuttaa ihmissuhteisiini. Onko minulle jäänyt turhaan pelko päälle? Miten uskaltaisin alkaa elää kuten muut lähipiirissäni – ilman että ajattelen koko ajan sairastumisriskiä mihin tahansa menenkin?

Olenko neuroottinen?

Mitä ajatuksia kirje sinussa herätti? Osallistu keskusteluun kommenttikentässä tai lähetä sähköpostia: ihmisten.kesken@sanoma.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Vierailija

Et ole yksin. Mielestäni on älytöntä ettei esimerkiksi bussissa tai muissa ahtaissa tiloissa käytetä maskeja kun muhitaan yhdessä tilassa pitkään. Olen ollut koko koronan ajan kaupassa töissä ja joitain ihmisiä ei vaan kiinnosta. Kaupassa käydään sairaana ja monet tulee sairaiden lasten kanssa ihan vaan huvikseen pyörimään koska ei kiinnosta muut ihmiset. Nyt kun rajoituksia muutettiin niin ihmiset jotenkin kuvittelee että korona on poissa??? Ihan sama tauti on yhä. Olkaa varovaisia ja sitäkin enemmän huomaavaisia.

Saara847

samoja asioita pyörii monen muunkin ajatuksissa, eikä todellakaan ole helppoa ajatella että muka eilen oli covid-19 vaarallinen eikä tänään enää tarvisi pelätä...?!Itse ainakin pienin askelin ja edelleen liikun turvavälein ja maski kaikkialla...juuri olin kokouksessa jossa olin ainoa jolla oli maski...ja ihmettelen miten jotkut kehtaa olla ilman maskia esim kokouksissa vaikka vielä on laaja suositus kokouksissa niitä käyttää kun on ihmisiä eri toimipisteiltä...pakko kait vain ajatella että jossain vaiheessa se virus kuitenkin tulee...ja sitten pitää vain toivoa että lievänä. Jaksamista muillekin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla