”Olen joutunut valitsemaan siskoni ja mieheni välillä”, lukijamme suree.
”Olen joutunut valitsemaan siskoni ja mieheni välillä”, lukijamme suree.

”Jostain syystä siskoni vain on päättänyt, ettei mieheni ole tarpeeksi hieno minulle – tai oikeammin hänelle, hänen arvolleen sopivaa seuraa. Joskus mietin, onko siskoni vain jotenkin kateellinen minun onnestani”, lukijamme kirjoittaa.

Kadehdin heitä, joilla on läheinen suhde sisarustensa kanssa. Itsellänikin oli nuorena. Siskoni oli silloin paras ystäväni. Välimme kuitenkin viilenivät ja jopa katkesivat, kun tapasin nykyisen mieheni. Menimme naimisiin ja perustimme perheen. Syy välirikkoon siskon kanssa on se, että siskoni ei jostain syystä pidä miehestäni eikä ole pystynyt osallistumaan meidän iloomme.

En ymmärrä häntä, koska mieheni ei ole koskaan sanonut pahaa sanaa siskolleni, vaikka siskoni on katsellut häntä pitkin nenänvarttaan. Siskoni ikävä asenne ei ole jäänyt keneltäkään huomaamatta, vaikka eihän hän itse myönnä, että hänen käytöksessään olisi jotain väärää.

Jostain syystä siskoni vain on päättänyt, ettei mieheni ole tarpeeksi hieno minulle – tai oikeammin hänelle, hänen arvolleen sopivaa seuraa. Joskus mietin, onko siskoni vain jotenkin kateellinen minun onnestani.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Toivoisin niin kovasti, että minulla olisi elämässäni nämä kaksi läheistä ihmisistä, mieheni ja siskoni. Olen kuitenkin joutunut valitsemaan puoleni heidän välillään. Tuntuu mahdottomalta lähentyä vuosikymmenten mielipahan ja loukkaantumisen jälkeen. Taidan toivoa turhaan siskoltani aloitetta ja anteeksipyyntöä, uutta alkua. Pitäisikö asian vain antaa olla?

Surusisko

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitä ajatuksia kirje sinussa herätti? Keskustele alla kommenttikentässä tai lähetä ajatuksesi sähköpostilla Kodin Kuvalehden Ihmisten kesken -palstalle: ihmisten.kesken@sanoma.com

Negatiiviset kemiat

Minä olen tilanteessa, että en pidä siskoni miehestä. Asiaan ei liity kateutta. En vain pidä tyypistä. En voi sietää miehen huumoria, enkä sitä miten hän pyörii pienissä kaljapöhnissä huumoriaan levittämässä. Yritän minimoida tilanteet, joissa minun täytyy olla miehen kanssa tekemisissä. Harmittava tilanne, koska se väistämättä estää myös siskoni tapaamisen. Olen todella iloinen, jos siskoni joskus pistäytyy yksikseen kylässä. Pyrin kaikin keinoin siihen, etten näyttäisi vastenmielisyyttäni. En halua pahoittaa siskoni mieltä. Mutta ehkä joskus kasvoistani näkyy, kun he tulevat kylään että voi ei, tuoki tuli.

  • ylös 16
  • alas 0
Vierailija

Ei kaikki ihmiset pidä kaikista, ja vastenmielisen ihmisen kanssa ei vaan halua viettää aikaa. Jos siskosi ei pidä miehestäsi ja miehesi on aina paikalla, niin tokkopa siskosi juurikaan haluaa tavata. Ehdota illallista kahden kesken, ehkä viihdytte hyvin yhdessä ilman aviopuolisoita.
Ja kannattaa muistaa että parisuhde muuttaa aina ihmistä, sitä ei vain itse huomaa. Onhan se kai mahdollista että olet muuttunut, eikä siskosi löydä enää tarttumapintaa. Harvoin nämä asiat on täysin mustavalkoisia.

  • ylös 12
  • alas 2
Sisältö jatkuu mainoksen alla