Minulla on terveysongelmia, mutta terveyskeskuksessa kukaan ei ota vaivoistani kokonaisvastuuta.

Kuuluin aikaisemmin työterveyden piiriin, ja minulla oli lääkäri, joka tunsi terveyshistoriani. Nyt olen ollut jonkin aikaa työttömänä. Käytän terveyskeskusta, koska minulla ei ole varaa yksityisiin lääkäreihin ja tutkimuksiin.

Terveyskeskuksessa puhutaan omalääkäristä, mutta se on teoreettista. Hyväksi havaitsemani lääkäri on varattu viikoiksi eteenpäin, joten lääkäriä tarvitessani olen käynyt kenellä tahansa.

Minulla on terveysongelmia, mutta kukaan ei ole ottanut vaivoistani kokonaisvastuuta. Lääkäri ei ehdi lukea tietokoneella olevia tietojani, ja joudun usein itse ehdottamaan diagnoosia. Osa terveyskeskusten lääkäreistä osaa huonosti suomea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ymmärrän terveyskeskuslääkäreitä, sillä he joutuvat ottamaan potilaita vastaan kiireessä. Terveyskeskuksiin tarvittaisiin lisää lääkäreitä, ja opiskelupaikkojakin pitäisi olla enemmän. Silloin lääkärillä olisi aikaa paneutua potilaan tilanteeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voisimme säästää kustannuksissa, kun asiat hoidettaisiin kerralla kunnolla.

Heittopussi

Toinen vierailija

Valitettavasti minulla aivan samanlaisia kokemuksia julkisesta terveydenhuollosta. Myös minä kuuluin aikaisemmin työterveyshoidon piiriin, mutta en tällä hetkellä. Perusterveydenhuolto ei toimi ja esimerkiksi lähetteiden saaminen erikoissairaanhoidon piiriin kestää kohtuuttoman kauan. Itse odotin lähes vuoden, että sain vihdoin lähetteen erikoislääkärille, joka kirjoitti lähetteen magneettikuvaan kolmannen terveyskeskuslääkärin lausunnon pohjalta, potilasta näkemättä. Tästä kesti vielä neljä kuukautta, että pääsin kuvaan ja sen jälkeen erikoislääkärin vastaanotolle. Magneettikuva oli otettu väärästä kohtaa, koska kolmas terveyskeskuslääkäri ei ollut kuunnellut kunnolla. Nyt sitten odotan jälleen kolme kuukautta uutta kuvausaikaa. Tästä kaikesta tulee ylimääräisiä kuluja paitsi yhteiskunnalle myös minulle. Kipua aiheuttavan ongelman alkamisesta on uuteen kuvaan päästessäni kulunut jo 1,5 vuotta. Opiaatteja saisin kyllä jokaiselta lääkäriltä kipuun, mutta kivun aiheuttajan selvittämisellä ei tunnu olevan kiirettä. Iso ongelma on lisäksi lääkäreiden suomen kielen taitamattomuus. Itse huomasin päivystyksestä kotiin päästyäni, että lääkäri oli kirjoittanut antibiootin, jolle olin allerginen. Kuumeisena oli aika työ saada uusi resepti ja hakea lääkkeet uudemman kerran apteekista.

Vierailija

Pelottava kirjoitus.Tätä olen juuri miettinyt kun oma työterveyshuolto pelaa loistavasti niin entäs sitten kun putoan sen piiristä. Kun on perussairauksia, joita pitää säännöllisesti hoitaa,kenen puoleen sitten käännyn-kuka kuuntelee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla