Onnellisin uusperhe syntyy, jos lapsillakin on hyvä olla.

Avioerotilanteessa ja uuden kumppanin tullessa kuvioihin lasten tulisi olla edelleen isän ja äidin tärkein asia. Onnellisin uusperhe syntyy, jos lapsillakin on hyvä olla.

Lapset tulevat esimerkiksi viereen nukkumaan vain rajallisen ajan. Sitä ei kannata kieltää heiltä. Isällä ja äidillä taas on loppuelämä aikaa uuden kumppaninsa kanssa.

Lapset ovat lapsia ja vain hetken ajan pieniä. Joku on sanonut viisaasti: ”Lapset eivät ole este, ainoastaan hidaste.”

Vkl-isästä täysaikaisäksi

Tasapuolisuus on tärkeintä

Lukijan kirje: Lapsia on ajateltava ensin

Olet oikeassa "Vkl-isästä täysaikaisäksi". Lapsille on parasta, jos suhde molempiin vanhempiin on hyvä ja toimiva. Asiaa auttaa, jos vanhemmatkin tulevat toimeen keskenään. Vaikka joskus se saattaa varsinkin heti avioeron jälkeen olla haastavaa. Kun minä erosin, ystäväni sanoi, että jos toimeen on tultava perusliitossa, niin varsinkin eron jälkeen lasten hyvinvointi vaatii sitä varsinkin. Uusperheessä pärjätään, jos kaikki suostuvat siihen, ettei täyttä tasapäisyyttä pysty millään takaamaan...
Lue kommentti

Minun on vaikea sanoa avunpyyntöihin ei, sillä pelkään menettäväni ystäväni.

Olen vähitellen huomannut, että avuliaisuuttani käytetään hyväksi. Mitä minun pitäisi tehdä, kun ei haluaisi olla pikkumainen, mutta kuppini täyttyy?

Minun on vaikea sanoa avunpyyntöihin ei, sillä pelkään menettäväni ystäväni. Toisaalta, onko sellainen kaveruus minkään väärtti, joka loppuu siihen, että toinen ei tosinaan jaksa auttaa?

Vaikka kieltäytyminen on minulle vaikeaa, olen nyt päättänyt tehdä muutoksen. En enää auta ihmisiä, jotka eivät tunne vastavuoroisuutta.

Sun mutsis

Kaiken kokemani jälkeen minusta sujuva arki on parasta, mitä voi olla.

Ihmettelen nykyisin vallalla olevaa arjen halveksintaa. Sanalla ’arkinen’ tarkoitetaan mitäänsanomatonta, väritöntä ja tylsää. Arki nähdään yksitoikkoisena puurtamisena.

Elämässäni on ollut niin vastoinkäymisiä kuin myös suuria onnen hetkiä. Kaiken kokemani jälkeen minusta arki on parasta, mitä voi olla. Hyvin sujuvassa arjessa ei ole suuria murheita tai ongelmia eikä myöskään huikeita rakastumisia, jotka sotkevat elämän kokonaan ruokahalusta ja nukkumisesta alkaen.

Tavallinen arki sisältää onnenhetkiä ja mukavaa yhdessäoloa perheen ja ystävien kanssa. Tasaisen arjen vastoinkäymiset ovat kohtuullisia ja niiden kanssa selviää ilman, että koko elämä romahtaa. Kun arki on mukavan tasaista, ihmisen ei tarvitse joka päivä pähkäillä, että mitenköhän tämäkin päivä menee.

Olen sitä mieltä, että tavallisen arjen maine pitää parantaa. Arki on ihmisen parasta aikaa!

Arkimaija