Ystäväni loukkaantui huumoriksi tarkoitetusta lauseesta, eivätkä välimme ole korjaantuneet.

Minulla on elämän varrella ollut monia ystävyyssuhteita, toiset lyhyitä, toiset pitempiä. Yleensä muistelen kaikkia ystäviäni hyvällä.

Tässä taannoin tapahtui kuitenkin jotain ikävää. Tapasin ystävättäreni kaupungilla ja juttelimme niin kuin ennenkin, kunnes mieheni tuli paikalle. Ystäväni halasi miestäni, ja minä parkaisin, että nyt ei halata.

Lauseeni oli tarkoitettu huumoriksi, mutta ystäväni ei ymmärtänyt sitä. Hän on alkanut vältellä minua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pyysin häneltä anteeksi ja selitin, etten halunnut loukata häntä, mutta välimme eivät korjaantuneet. Jäin miettimään, kuinka olisin voinut estää tilanteen. Eikö anteeksipyyntöni ole riittävä?

Erään kirjailijan sanoin toivon, että minulle jäisi mahdollisimman vähän vihamiehiä maan päälle. Toteutuukohan toiveeni?

Myrsky vesilasissa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ehkä ystäväsi ymmärsi, että et luota häneen ts. luulit hänen yrittävän iskeä miestäsi.

Toisinaan lipsahdukset paljastavat ikävästi todelliset ajatuksemme.

Jos olet pyytänyt anteeksi eikä se riitä, tuskin voit enää muuta tehdä. Kenenkään ystävä ei voi olla pakolla.

Vierailija

Harmittavaa. Varsinkin, kun kommenttisi oli tarkoitettu vitsiksi.

Itse olin jokin aika sitten tilanteessa, missä vuosien ajan ystävinäni pitämäni ihmiset kritisoivat tekemisiäni somessa ja asia tuli vasta myöhemmin tietooni. Olisin arvostanut suoraa palautetta ja edes jotain lojaaliutta. Välimme ovat kokonaan poikki, enkä usko tilanteen enää muuttuvan.

Halausjuttu ei vaikuta suurelle, mutta joskus pienikin asia voi katkaista kamelin selän. Pysyvästi. Tai ystävälläsi on historiassaan jotain, mihin leikkisäksi tarkoitettu kommenttisi tökkäsi. Jos ystävyytenne on aito ja tärkeä, niin kannattaa kysellä ystävän perään parikin kertaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla