Kaipaan tosi paljon sitä hyvää ystävää, jonka menetin seurustelun takia.

Viihdyimme hyvän ystäväni kanssa hyvin, harrastimme samanlaisia asioita ja meillä oli hauskaa. Ystävyyttä ei haitannut, että olimme mies ja nainen.

Mutta sitten ajauduimme seurustelemaan. Kai sitä oletti, että hyvä ystävyys tarkoittaa myös hyvää parisuhdetta. Mutta ei tarkoittanut. Se, mikä oli tuntunut ystävässä piristävältä ja erilaiselta, tuli yhteen muuttaessa ongelmaksi.

Parin ison erimielisyyden jälkeen otimme aikalisän seurustelussa. Lopulta totesimme, ettei meistä ole parisuhteeseen.

Nyt kaipaan tosi paljon sitä hyvää ystävää, jonka menetin seurustelun takia. Toivoin, että voisimme jatkaa hyvinä ystävinä, mutta entiseen ei ollut paluuta.

Onko kukaan onnistunut pysymään ystävänä seurustelun jälkeen? Jos, niin miten siinä voi onnistua?

Kahden kerran ex

Milla Magia

Lukijan kirje: Olimme hyviä ystäviä, mutta huono pariskunta – voiko ystävyyden vielä pelastaa?

Olen nelikymppinen nainen ja useimmat exät ovat hyviä ystäviäni, kahta jopa voisi kutsua parhaimiksi ystävikseni. Avain tähän on ollut erojen kunnollinen käsittely, jos toinen osapuoli on tullut loukatuksi täytyy edetä hyvin hienotunteisesti ja antaa toiselle aikaa eheytyä. Mutta olla kuitenkin läsnä ja kestää myös ne negatiiviset tunteet. Exien nykyisten kanssa toimin samalla tavalla, mielelläni ystävystyn myös heidän kanssa, luottamus on kaiken perusta. Mutta osaan myös antaa tilaa, mikäli en...
Lue kommentti
Unelmat voivat toteutua, kun etenee askel kerrallaan, kirjoittaa lukijamme.
Unelmat voivat toteutua, kun etenee askel kerrallaan, kirjoittaa lukijamme.

Unelmia pitää tavoitella, tehdä niiden hyväksi suunnitelma ja edetä pienin askelin, ajattelee lukijamme.

Joskus käy niin, että ihminen torppaa itse unelmansa omilla tiedostamattomilla ajatusmalleillaan. Toivottomuus kertoo kadotetusta itsetunnosta, itsensä hukkaamisesta ja katkeruuden vallasta.

Mieti, haluatko katkeruuden syövän elämääsi. Kannattaa pohtia näitä asioita: Olenko tehnyt aidosti kaikkeni, jotta voisin tulla tyytyväiseksi? Ovatko unelmani vain epämääräisiä ajatuksia jostain paremmasta? Olenko valmis katsomaan, mitä ne tarkoittavat konkreettisesti?

Unelmia pitää tavoitella ja suunnitelmia niiden hyväksi tehdä. Unelmiinsa pitää myös uskoa ja niitä kohti edetä pienin askelin.

Tiedän, mistä kirjoitan. Olin jo melkein uponnut, mutta räpistelin takaisin ylös katsomalla peiliin ja ottamalla elämäni omiin käsiini.

Tsemppiä

Tsemppiä myös täältä

Lukijan kirje: Unelmat eivät toteudu, jos ei niiden hyväksi tee mitään

Ihmisten kesken kanssamatkustaja, Tsemppiä, kirjoitti unelmien torppautumisesta. Olen kokenut elämässäni samaa. Varsinkin nuorempana minulla riitti unelmia vaikka muille asti. Nyt jälkeenpäin ajattelen, ettei minulla riittänyt puhtia niiden toteuttamiseen. Olisin halunnut latvasta puuhun eli valmiille pöydälle. En ollut oikeasti valmis tekemään työtä untelmieni eteen. Toki pitkässä joksussa moni unelma on totetunutkin. Olen onnellinen elämässäni. Kuitenkin minulla on yhä keski-iässäkin unelmia...
Lue kommentti

Päivänsankarin yllättäminen on nykyään vaikeaa. Miten löytää lahja aikuiselle ihmiselle, jolla tuntuu olevan jo kaikkea?

Mikään ei ole nykyisin niin vaikeaa kuin keksiä päivänsankarille lahja. Nuoren rippilahjaksi ehkä sopivin on raha, jolle on aina käyttöä. Hääpareilla on usein lahjalista. Pulmana ovat syntymäpäivälahjat, ikäihmisten häälahjat ja joululahjat.

Tavaroista on jokaisella ylitarjontaa. Lahjan antajan olisi varmaan parempi kysyä sankarilta suoraan, mitä tämä haluaisi. Mutta sitten lahja ei olisi yllätys.

Itse olen saanut lahjaksi paljon tavaroita, joilla en tee mitään. Ne lojuvat nurkissa, mutta en uskalla lahjoittaa niitä eteenpäin sen pelossa, että lahjan antaja loukkaantuu.

Mitä tehdä? Ostaa lahjat oman mielen mukaan vai neuvotella päivänsankarin kanssa? Vai olisiko vielä jokin muu tapa?

Iloinen antaja

Vierailija

Lukijan kirje: Mitä ihmettä lahjaksi aikuiselle, jolla on jo kaikkea?

Itse pidän listaa ideoista vuoden mittaan, esim. jos huomaan että joku ostaa usein saman lehden (= 6kk tilaus) tai paistinpannu alkaa vedellä viimeisiään (=uusi), käy manikyyrissä kuukausittain (=lahjakortti), lempiviini yms. Toinen aika mukava on ostaa lisää johonkin sarjaan jota henkilöllä jo on, esimerkiksi pari viinilasia lisää. Sellaiset lahjat lämmittävät, koska olet pannut merkille jotain lahjan saajasta. Kokemukset on kivoja, mutta jos niitä alkaa tulla liikaa niin ne voi jo stressata...
Lue kommentti
-

Lukijan kirje: Mitä ihmettä lahjaksi aikuiselle, jolla on jo kaikkea?

Itse suosin aineettomia lahjoja - lahjakortti kosmetologille, ravintolaan, teatteriin, elokuvalippuja tms. Jos lahjan saaja pitää jostain erityisestä, lahjakortti sinne. Appiukkoni harrastaa purjehtimista, josta en itse ymmärrä mitään. Ostimme hänelle lahjakortin kauppaan, joka myy laadukkaita purjehdustarvikkeita. Appiukko arvosti kovasti lahjaa.
Lue kommentti