Minulla on takana epäonnistunut avioliitto ja pelkään, että putoamme samoihin loukkuihin nykyisen mieheni kanssa.

Periaatteessa olen avoin kasvulle ja muutoksille. Kuitenkin pelkään muutoksia nykyisessä parisuhteessani.

Minulla on takana epäonnistunut avioliitto, ja pelkään niitä loukkuja, joihin putosimme edellisessä suhteessani. Alitajuisesti ajattelen, että jos alkaa tapahtua muutoksia, ne tapahtuvat vain huonoon suuntaan, koska viimeksikin kävi niin.

Tunteisiini ei vaikuta se tosiasia, jonka järkeni kyllä käsittää, että minulla on nyt toinen mies ja myös minä olen nyt erilainen, kypsempi ja kokeneempi. Olen myös analysoinut tarkkaan, mikä aiemmassa liitossani meni pieleen, jotta osaisin välttää astumassa samoihin loukkuihin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Arki tuo omat haasteensa parisuhteeseen, kuten toi aiemminkin. Mutta se ei tarkoita, että minä ja nykyinen mieheni reagoisimme niihin samalla tavalla kuin mitä tapahtui aiemmassa parisuhteessani.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuinka oppisin luottamaan siihen, että tällä kertaa asiat menevät toisin, enkä pitäisi kiinni tavoista, joissa on syytä muuttua ja kehittyä?

Vauvankengissäkö loppuelämä?

Älkää mistään murehtiko

Hei, et ole robotti, joka toistaa ohjelmoitua koodia. Olet oppiva ihminen ja huolesikin sen osoittaa.

Keskity uuteen suhteeseen. Nauti siitä. Elä täysillä sitä, mikä sinulla on sylissä nyt, älä muehdi menneitä. On hyvä tiedostaa menneen suhteen virheet, mutta tuleen ei pidä jäädä makaamaan, kosk se lamaannuttaa ja estää näkemästä kaiken uuden ja hyvän, mitä elämässäsi on nyt.

Jos koet tarpeelliseksi ja ongelma on mielestäsi niin suuri, mene perheterapiaan. Ainakin ev.lut seurakuntien perhetyö tarjoaa maksutonta parisuhdeterapiaa ja keskusteluapua. Tosin en usko, että ongelmasi on niin suuri.

Iloitse siitä, mitä sinulla on nyt uuden kumppanisi myötä. Keskity siihen. Muistuta itseäsi kaikesta hyvästä joka päivä. Keksity olemaan kiitollinen.

Keskity hyvään

Pelkosi on tässä tilanteessa mielestäni hyvä merkki. Se osoittaa, että tiedostat ongelmat. Se on hyvä lähtökohta positiiviseen muutokseen.

Muuten olen edellisen kommentoijan kanssa samaa mieltä. Älä stressaa turhia. Keskity nauttimaan uudesta elämästä. Se kantaa.

Kuten sanoit, sinä olet muuttunut ja kasvanut ja uusi kumppanisi on toinen ja myös reagoi asioihin eri tavalla kuin exäsi.

Keskity pelkojen sijasta siihen, mikä nyt on hyvää ja rakenna sitä ja sen varaan. Edellisessä liitossa epäonnistuminen ei tarkoita, että olet tuomittu epäonnistumaan uudessakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla