Missä eno? Lukija suree sitä, etteivät välit sukulaisiin ole niin läheiset kuin hän toivoisi.
Missä eno? Lukija suree sitä, etteivät välit sukulaisiin ole niin läheiset kuin hän toivoisi.

”Kun sisarusteni lapset olivat pieniä, pyrin auttamaan lastenhoidossa ja tarjoamaan lapsille mukavia kokemuksia. Jotenkin silloin ajattelin, että jos itse joskus saan lapsia, sisarukseni toimisivat samoin. Toisin kävi. Toivoinko liikoja?” lukijamme kirjoittaa.

Minulla on kolme vanhempaa sisarusta. Sain itse omat lapseni verrattain vanhana, kun taas esimerkiksi nuorempi veljeni tuli ensimmäisen kerran isäksi jo vähän päälle parikymppisenä. Kun sisarusteni lapset olivat pieniä, pyrin auttamaan lastenhoidossa ja myös tarjoamaan lapsille mukavia, arjesta poikkeavia kokemuksia. Vein lapsia huvipuistoihin, elokuviin, eläintarhoihin. Otin heitä mukaani mökille, purjehtimaan ja metsäretkille. Osan kanssa teimme jopa ulkomaanmatkoja.

”En voi sille mitään, että tämä on katkeroittanut mieltäni. Välillä myös tuntuu, että asia vaikuttaa jopa haluuni tavata sisaruksiani.”

Jotenkin silloin ajattelin, että jos itse joskus saan lapsia, sisarukseni toimisivat samoin minun lasteni kanssa. Toisin kävi.

Kumpaakaan lapsistani ei ole sisarusteni toimesta koskaan pyydetty tai viety minnekään. Sisarusteni lapset ovat jo isoja, moni heistä on muuttanut omilleen, joten uskoisin, että ajanpuutteesta tämä ei ainakaan johdu.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

En voi sille mitään, että tämä on katkeroittanut mieltäni. Välillä myös tuntuu, että asia vaikuttaa jopa haluuni tavata sisaruksiani. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eipä vastaa metsä niin kuin sinne huusin

Mitä ajatuksia kirje sinussa herätti? Keskustele alla kommenttikentässä tai lähetä sähköpostia: ihmisten.kesken@sanoma.com

Vierailija

Odottamattomuus on ainoa vastaus ihmissuhteissa. Koskaan ei kannata odottaa toiselta mitään, vaan antaa ilolla ja pyyttettömästi, ja ottaa ilolla vastaan sen, mitä on tullakseen. 

Itsekin aiemmin vastaavia tunteita läpikäyneenä lopulta totesin, että jos itse olin ilolla halunnut olla tämän lapsen kanssa ja se toi minulle ja lapselle iloa, se on täysin riittävästi.

Jokaisella ihmisellä on omat tiensä, eikä voi olettaa että he elävät samoin kun minä halusin elää. Löydä itse ilo omista tärkeistä jutuistasi, niin kuin varmasti olet tehnytkin ja unohda odotukset. Vilpitön elämänilo nousee ropisten (itsellä ainakin kun sain ikävät tunteet käsiteltyä).

  • ylös 42
  • alas 0
Avulias

Todellakin. Olen itse ollut aina se joka paikan avulias Aatu. Hoitanut sisarusten, naapureiden lapsia, vanhuksia ym. Mitään vastavuoroista apua ei ole tullut. Opiksi ottaneena teen vain palveluksia, joista saan hyvän mielen palkakseni, enkä muuta enää odota. Itsensä katkeroittaminen on huono idea, eivät he ole ymmärtäneet vastavuoroisuuden toivetta.

  • ylös 29
  • alas 3
Sisältö jatkuu mainoksen alla