Huoli tulevasta vanhuuden kodista painaa monen mieltä.
Huoli tulevasta vanhuuden kodista painaa monen mieltä.

”Olen suruissani pohdiskellut, minne muuttaisin. Minne perustan oman, uuden vanhuuden kotini?” lukijamme pohtii.

Mieheni on minua kymmenen vuotta vanhempi ja sairas. Itse olen terve seitsenkymppinen. Asumme Helsingin keskustassa kivassa kolmiossa. Kun mieheni kuolee, en pysty pienellä eläkkeelläni asumaan kodissamme.

Perijöitä on monta, ja perintöverokin tulee maksettavaksi. Olen suruissani pohdiskellut, minne muuttaisin. Helsingin kaukaiset lähiöt eivät kiinnosta, kun on tottunut keskustan vilskeeseen. Takaisin edelliselle kotipaikkakunnalle, missä vietin työvuoteni? Sekin tuntuu maitojunalla palaamiselta. Vanhat kaveritkin ovat muuttaneet sieltä pois. Asunnot ovat siellä kyllä halpoja.

Lapsuuden kodin maisemiin Itä-Suomeen? Sieltä en tunne enää ketään. Koko kylä on rapistunut, eikä palveluja ole.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ulkomaille? Johonkin lämpimään, missä on muitakin suomalaiseläkeläisiä? Ajatus houkuttaa, mutta jos sairastun itse? Tulevatko lapset minua katsomaan?

Ehkä sittenkin etsin jonkin ihan uuden paikkakunnan, missä en ole koskaan käynyt. Pohjanmaa on minulle aivan tuntematon paikka. Samoin Lappi. Perustan oman, uuden vanhuuden kotini.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Leskeytyvä

Mitä ajatuksia kirje sinussa herätti? Keskustele alla kommenttikentässä tai lähetä tarinasi sähköpostilla: ihmisten.kesken@sanoma.com

Vierailija

Kirjoituksestasi ei käy ilmi, onko asunto vain toisen nimissä vai kummankin nimissä. Kun miehesi on vielä elossa, on teillä mahdollisuus vaikuttaa asumisjärjestelyihin. Olisiko esimerkiksi mahdollista, että miehesi asunnon osuus/asunto periytyy perillisille, mutta sinulle taataan elinikäinen asumisoikeus?

  • ylös 29
  • alas 2
Selvitä asiat

Kannattaa ottaa asianajajaan yhteys ja selvittää asiat vielä kun kumppani on elossa❗
Asianajaja selvittää mitä kannattaa tehdä, saat tietoa ja turvaa kun asiat on hoidossa ja hoidettu.

  • ylös 10
  • alas 1
Sisältö jatkuu mainoksen alla