Elämä on yksinäistä, kun ei ole seurustelukumppania.

Olen 24-vuotias mies ja olen halannut muita ihmisiä ehkä viisi kertaa elämässäni, joka kerta jotain sukulaista juhlissa. Koskaan en ole suudellut ketään saati harrastanut seksiä tai edes kädestä pitänyt. Syitä on monia, päällimmäisenä varmaankin se, että en uskalla kysyä tyttöjä treffeille.

Kaikki eivät vain ole syntyneet voittajiksi. Kyllä näinkin elää, mutta välillä tuntuu aika yksinäiseltä.

Matti Meikäläinen

Lähde liikkeelle

Lukijan kirje: En uskalla pyytää treffeille

Matti, kuvaat yksinäistä elämääsi kuin puhuisit minun nuoruudestani. Muistan, miten parikymppisenä ajattelin, etten ollut koskettanut yhtään ainoaa ihmistä vuosikausiin muuta kuin ruuhkaratikassa vahingossa. Minulla ei ollut koskaan ollut tyttöystävää eikä edes naispuolista ystävää. Olin yksinäinen ja sisimpäni oli kuin jäätynyt tai kivettynyt. Suurin piirtein sinun ikäisenäsi en uskaltanut enää edes unelmoida tyttöystävästä tai vaimosta. Koko minäkuvani oli vääristynyt enkä oikein vieläkään -...
Lue kommentti
Chocolate and sparkles
Seuraa 
Liittynyt7.9.2015

Lukijan kirje: En uskalla pyytää treffeille

Hei Matti, maailma on täynnä sinulle sopivia tyttöjä jotka odottavat löytämistäsi! Se ensimmäinen askel vaan on niin pitkä.. ja olet siitä jo aika ison osan ottanutkin kun olet asiaa mietiskellyt. Nykyään deittiohjelmat ja kaikki muukin antaa sellaista viestiä että ihmisen pitää olla tietynlainen. No ei pidä! Ei sieltä Paratiisihotellista unelmakumppania löydy kellekään. Niin se vaan on että se itsensä alttiiksi laittaminen on kuin hyppäisi vuorelta. Yhtä pelottavaa. Mutta arvaa mitä: paras...
Lue kommentti

Ei tulisi kuuloonkaan, että miehet puhuisivat työpaikalla samalla tavalla naisille kuin mitä me miehet saamme kuulla naisilta. Naisten härskit puheet tuntuvat olevan vain hyvä vitsi.

Viime aikoina on käyty laajaa keskustelua seksuaalisesta häirinnästä. Se on hyvä, sillä häirintä voidaan kitkeä vain avoimen keskustelun avulla.

Keskustelusta puuttuu kuitenkin tasa-arvo. Missään en ole nähnyt otetun esiin sitä, että myös miehet ovat lisääntyvän seksuaalisen häirinnän kohteena.

Olen naisvaltaisella alalla työskentelevä mies ja joudun työssäni kokemaan seksuaalista häirintää. Se voi olla esimerkiksi seksistisiä vitsejä ja vihjailuja. Usein niitä heitetään julkisesti, ja härskejä puhuva nainen saa ympäristöltä palkaksi naurut.

Ei tulisi kuuloonkaan, että miehet puhuisivat työpaikalla samalla tavalla naisille kuin mitä me miehet saamme kuulla naisilta. Istumme hiljaa, sillä naisille ei voi vastata samalla mitalla saamatta sovinistin leimaa. Mutta naisten härskit puheet tuntuvat olevan vain hyvä vitsi.

Me too

Siistittäiskö suut

Lukijan kirje: Miehiäkin kohdellaan asiattomasti

Meidän osastolla on 7 naista ja 1 mies, ja täytyy todeta että palavereissa huulenheitto on tuota tyyliä mitä kirjoittaja kirjoittaa. Minuakin välillä kyllästyttää se lähinnä muutaman naisen 2-mielinen vitseily,ja olen miettinyt, mitähän se ainoa mies oikeasti ajattelee. Hän nauraa kyllä mukana, välillä posket punastuen, mutta mikä olisi hänen vaihtoehtonsa? Jos ei naura tai jos jopa paheksuisi saisi tiukkapipon leiman.
Lue kommentti
Paljon jo elämää nähnyt nainen

Lukijan kirje: Miehiäkin kohdellaan asiattomasti

Vihdoinkin mies itse ottaa tämän asian esille. Itsekin naisena olen ajatellut,kuinka yksipuolista seksuaalisen häirinnän käsittely on. Kokevatko miehet että, jos he avaavat suunsa, heidät lynkataan ajatuksineen pystyyn. Vai olemmeko ajautumassa tilanteeseen, jossa on vain yksi totuus, "naisen totuus". Miesten on kestettävä, mitä vain, mutta auta auta armias, jos naista vain katsookin liian pitkään, on jos kyseessä "seksuaalinen häirintä", riippumatta siitä, että pukeutumisessaan naisella voi...
Lue kommentti

Pala kerrallaan tehty peruskoulu-uudistus ei toimi kokonaisuutena.

Meneillään olevaa suurta peruskoulun muutosta on viety eteenpäin pala kerrallaan kuin salaa. Ei siinä mitään, jos pirstaleinen uudistus toimisi kokonaisuutena, mutta se ei toimi.

Yksi esimerkki on paljon puhuttu poikien putoaminen kyydistä. Osa pojista ei opi enää edes lukemaan kunnolla, ja he ovat sen takia vaarassa jäädä sivuun yhteiskunnasta.

Uuden opetussuunnitelman mukaisesti lapsia kannustetaan itseoppimiseen ryhmissä. Kukaan ei kuitenkaan ehdi kunnolla valvoa ryhmien tekemisiä, ja niinpä kiltit tytöt usein tekevät kaikkien tehtävät. Kuinka oppivat ne, joiden ei tarvitse itse tehdä tehtäviä?

Samaan aikaan kouluarvostelua on uudistettu niin, etteivät opettajat osaa enää tarkasti sanoa, mitä ryhmissä toisiaan opettaneet koululaiset ovat oppineet ja mitä eivät. Vanhemmilla ei ole enää harmainta aavistusta, miten lapsilla menee koulussa.

Jonkun pitäisi ottaa kouluuudistuksessa kokonaisuus haltuun ja laittaa asiat kuntoon ennen kuin on myöhäistä. Putoamme jo Pisa-tilastoissa.

Peruskoululaisen vanhempi

Vierailija

Lukijan kirje: Koulu-uudistus menee metsään

Koulu-uudistuksen taustalla on ajatus tulevaisuuden ihmisen niistä taidoista, jotka auttavat häntä selviytymään yhteiskunnan vastuullisena ja aktiivisena jäsenenä. Taidot ovat monipuolisia ja niiden perusta on mietitty lähestulkoon kaiken kattavaksi. Kun uudistuneen Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet kahlaa läpi, innostuu huomaamattaan kaikesta siitä innovatiivisuudesta, mitä siihen sisältyy. Käytännössä koulun arki ei ilmeisesti toimikaan täysin ideaaliset kaikkien noiden ihanteiden...
Lue kommentti