Ihmettelen, että jotkut ovat alkaneet pitää suomalaista aikatauluissa pysymistä ja asioiden hoidon jämptiyttä hölmönä ja niuhona.

Myöhästynkö päivällisiltä, tapaamisista, sovituista aikatauluista? En. Kunnioitan muita ihmisiä ja heidän aikaansa niin, että olen paikalla silloin, kun on sovittu. En varasta muiden aikaa odotuttamalla itseäni. Jos en pääse tapaamiseen, ilmoitan heti, kun este on tiedossa.

Miten suhtautua jatkuvaan myöhästelijään? Etenkin, jos myöhästelijä ei edes ilmoita, ettei ehdikään? Kertooko myöhästyminen myös myöhästelijän suhtautumisesta minuun?

Otan asian puheeksi. Kerron, miltä jatkuva myöhästely tuntuu ja toivon, ettei hän jatkossa odotuta turhaan. Aikatauluissa pysyminen on pohjoismaalainen hyvä, toisia huomioiva tapa. Emme ole manjaana-ihmisiä, vaan hoidamme velvollisuutemme ja tulemme, kun lupaamme.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ihmettelen, että jotkut ovat alkaneet pitää suomalaista aikatauluissa pysymistä ja muutakin asioiden hoidon jämptiyttä hölmönä ja niuhona. Etelän ihmiset ovat ah niin vapaat aikatauluista, heitä eivät sopimukset pikkusieluisesti hetkauta. Suomalainen aikataulussa pysyminen takaa muunkin luottamuksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onhan meillä esimerkkejä, mihin se johtaa, kun ollaan vailla vastuuntuntoa, eikä aikatauluista pidetä kiinni. Sellainen lupaukset pettävä käytös on tullut meille muille kalliiksi.

Soili

Vantaalainen

Täsmälleen samaa mieltä. Ärsyttää suunnattomasti sellainen henkilö, joka on aina myöhässä.  Kertonee arvostuksen puutteesta (ts. minun asiani ovat tärkeimmät, muut saavat odottaa).

  • ylös 13
  • alas 11

Minäkin samaa mieltä.

Vuosia sitten olin töissä Turkama & Co. Mainostoimistossa. Tosi ISO asiakkaamme oli Silja Line. - Joka kevät ja syksy oli seuraavan kauden kampanjoiden esittely. Meitä oli 2 tiimiä + 2 yhteyspäällikköä meidän puolelta. Siljalta tuli Turun pääkonttorista 4 henkilöä. Eräänä keväänä eräs siljalainen myöhästyi kokouksesta puoli tuntia. Markkinointijohtaja sanoi: "Sinä et myöhästynyt pelkästään puoli tuntia. Myöhästyit 10 x puoli tuntia (eli hän haaskasi itsensä ja 9:n muun aikaa puoli tuntia). Se henkilö ei ikinä enää myöhästynyt mistään kokouksesta :0)!

Noh. Siljan mainostoimisto oli Hesassa. Minulla oli tosi tiivistä yhteistyötä usean henkilön kanssa siellä. Kokoukset olivat välillä meillä, välillä heillä. Minä olin aina ajoissa. Usean vuoden jälkeen olin kerran 10 minuuttia myöhässä. Oli kokous kolmen kanssa. He kaikki nauroivat, kun anteeksipyydellen tulin paikalle. Yksi heistä "veti ristin seinälle", ja sanoi: "Jee! Ria on kerrankin myöhässä :0)!" - Joten: Ei ehkä pidä mennä liiian pitkälle ajoissaolemisen vaaatimuksien suhteen...

  • ylös 11
  • alas 9
Sisältö jatkuu mainoksen alla