Sokerin haittavaikutukset ovat niin suuret, että vanhempien kannattaisi pitää kiinni karkkipäivästä.

Vanhemmat kertovat usein, että heidän perheissään lasten karkkipäivä on kerran viikossa, useimmiten lauantaina. Silloinkin herkutellaan maltillisesti. Vaan mitä näkee kaduilla, kaupoissa, liikuntahalleilla ja puistoissa? Vanhempia lasten kanssa suklaapatukka, jäätelö tai keksi kädessä.

Kaupassa annetaan periksi, kun kuljetaan karkkihyllyn ohi ja napataan jokin herkku ansaitun päivän päätteeksi. Kesällä jäätelöä on pakko saada, jos aurinko vähänkin paistaa. Ovatko vanhemmat näin tekopyhiä?

Onhan se kiva antaa omasta perheestään terveellinen ja esimerkillinen kuva, mutta valehtelu on julmaa. Toki voidaan vedota siihen, etteivät vanukkaat, jäätelö, mehujää tai keksit ole ”karkkia”, vaikka ne voivat sisältää jopa enemmän sokeria kuin vaikka suklaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Suolaisia naposteltavia kuten sipsejä ei edes lasketa herkuiksi. Koululaiset kipaisevat lähikaupan kautta melkein jokaisen koulupäivän jälkeen ostamassa sipsipussin tai limupullon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vanhempien olisi tarpeen miettiä jälkikasvunsa herkuttelua. Mediassa on sokerista puhuttu niin paljon, etteivät he voi olla tietämättä sen haittavaikutuksista. En kannata ehdottomuutta vaan rehellisyyttä itseä kohtaan ja vastuunkantoa lastemme terveydestä.

Sugar

S

Mieluummin sokeria kjohtuullisesti päivittäin, kuin joku tietty päivä jolloin mässätään koko viikon annos kerralla. Mikään ei taida olla terveellistä liikaa käytettynä, mutta kun pitää kohtuuden, niin kaikkea voi nauttia päivittäin. Kahvikaan ei taida olla vatsaystävällisintä, moni siihen vielä sokeriakin laittaa, joku ottaa kahvileivänkin, mutta en ole koskaan kuullut että sitä pitäisi juoda vain yhtenä päivänä viikossa. Tai että viiniä pitäisi juoda pullo lauantaina - mieluummin otan pienen lasillisen illassa. 

  • ylös 38
  • alas 26
Ria Hafren

Ei karkkeja ja makeaa tietysti pidä kokonaan kieltää. Mutta vanhemmista sen seuraukset johtuvat...

Ihmettelin kovasti, kun veljeni vaimo toimi näin: Kun oli esim. jommankumman lapsen synttärit, hän oli leiponut vaikka mitä herkkuja. Jos leivonnaisia oli vielä jäljellä, hän tyrkytti niitä pojalleen. Poika olikin pienestä pitäen lihava. Vasta 35-vuotiaana hän otti itseään niskasta kiinni ja muutti syömistään, alkoi kuntoilemaan yms. Nykysin hän on komea, hoikahko mies (joka edelleen syö terveellisesti ja liikkuu paljon :0).

  • ylös 37
  • alas 31
Sisältö jatkuu mainoksen alla