Vaimo haluaisi muuttaa tyttären naapurustoon, mies ei. Miten ratkaista asia?

Olemme jäämässä mieheni kanssa eläkkeelle muutaman vuoden päästä. Tyttäremme on alkanut puhua, että meidän pitäisi muuttaa sitten samalle paikkakunnalle, missä hän asuu perheineen. Hän sanoo, että jos muutamme lähelle heitä, hänen on helpompi olla apunamme, kun alamme vanheta.

Itse suhtaudun ajatukseen innostuneesti. Olemme asuneet nykyisellä paikkakunnalla koko aikuisen ikämme, perustaneet perheen ja kasvattaneet tyttäremme aikuiseksi. Mutta mieheni suhtautuu ehdotukseen hyvin kielteisesti. Hän sanoo, että ei halua muuttaa paikkakunnalle, missä ei tunne muita kuin minut ja tyttären perheen.

Olen luonteeltani sosiaalinen ja tutustun helposti ihmisiin. Muutto kuulostaa seikkailulta. Minulla on harrastuksia, joita voin jatkaa uudella paikkakunnalla ja saada niiden kautta ystäviäkin.

Miehelläni on muutama vanha kaveri, joiden kanssa hän käy pelaamassa sulkapalloa ja joskus istumassa iltaa. Se riittää hänelle. Kun olemme juhlissa, joissa emme tunne kuin isäntäparin, mieheni kulkee minun perässäni, kun minä juttelen ihmisten kanssa.

Pitääkö muuttoajatus jättää sikseen? Olisiko epäreilua miestäni kohtaan painostaa häntä? Vähän pelkään myös, että jos mies muuttaa vastentahtoisesti, hän jää uudella paikkakunnalla kotiin mököttämään ja valittaa, kun minä käyn harrastuksissani ja tapaan uusia ystäviäni.

Mitä tehdä?

S

Lukijan kirje: Painostaa vai ei?

Kysy mieheltä, kuinka hän aikoo apu-asian hoitaa kunhan vanhenee eikä itse pysty enää kaikkea tekemään. Onko hän halukas muuttamaan palvelutaloon ja maksamaan hoidosta omalla paikkakunnallanne, vai haluaako asua omassa kodissa uudella paikkakunnalla tyttären avustamana? Muutto kannattaa tehdä vielä kun on voimissaan ja pystyy harrastamaan ja saamaan uusia ystäviä uudelta paikkakunnalta! Eikä ne vanhat ystävät minnekään katoa, vaikka muuttaisikin!
Lue kommentti
Puhuisin

Lukijan kirje: Painostaa vai ei?

Mielestäni asia kannattaa ottaa puheeksi. Jos etu puhu, kadut loppuikäsi. Kunhan et painosta, ei siitä vahinkoakaan voi olla- Jos et tiedä, miksi miehesi muuttoa vastustaa, kannattaa ottaa asia puheeksi kuin ohimennen. Jos mies ei koe joutuvansa seinää vasten, hän kyllä ketoo kantansa. Mutta myös sinun on otettava miehesi vakavasti. Puhumalla asiat ja teidän tulevaisuutenne löytävät muotonsa.
Lue kommentti

Osa työntekijöistä jättää tehtäviä tekemättä, koska eivät ehdi. Kuitenkin he ehtivät pitää ylipitkiä kahvitaukoja.

Työpaikallani tehtävät on jaettu tiimeille, ja minä olen yhden tiimin vetäjä. Olen vastuussa esimiehelleni tiimin toiminnasta ja tavoitteiden toteutumisesta.

Ongelmani on se, että osa työntekijöistäni jättää tehtäviä tekemättä. He sanovat että töitä on liikaa, eivätkä he ehdi tehdä kaikkea. Ajoittain olen tehnyt jotain heidän tehtäviään, kun dead-line tulee vastaan ja asiat on hoitamatta.

Tiedän että työtä on paljon, mutta kaikille tiimiläisille se ei ole ongelma. Toiset ovat työssään nopeampia kuin toiset, mutta kun näen "hitaamman" henkilön ehtivän kuitenkin pitää ylipitkiä kahvitaukoja, minulle tulee olo, että ystävällisyyttäni hyväksikäytetään.

Pyrin motivoimaan ihmisiä antamalla matkan varrella hyvää palautetta ja tulemalla pulmatilanteissa tueksi, mutta se ei näytä riittävän. Miten saisin porukan tiimiytymään paremmin ja jokaisen ottamaan ryhmän tavoitteet myös omiksi tavoitteikseen?

Liian kiltti?

The Boss

Lukijan kirje: Tiimiläiset eivät sitoudu tavoitteisiin

Sinä olet esimies, joten ole sitten esimies! Esimiehen tulee ajoittain olla myös "ikävä" ja antaa rehellisesti huonoa palautetta. Jos joku pitää liian pitkiä kahvitaukoja, tulee se hänelle kahden kesken kertoa ja painottaa että se ei vetele etenkään, kun hän ei pääse tavoitteisiin. Tosiasia on se, että työttömiä on niin paljon että joukosta löytyy taatusti tavoitteisiin sitoutuva tyyppi. Tämänkin voisit ystävällisesti hymyillen lusmuilijoille mainita. Voisit, jos siihen joudut, vilkaista vähän...
Lue kommentti
Keppiä ja porkkanaa

Lukijan kirje: Tiimiläiset eivät sitoudu tavoitteisiin

Kuvaamasi tilanne on hyvin yleinen nykytyöpaikoilla. Kaikki eivät aina ymmärrä, että töissä ollaan tekemässä töitä. Chattailu on monen mielestä työntekoa. No keskustellaanhan siinä toki työkavereiden kanssa. Keppiä ja porkkanaa oikeassa suhteessa niin kaikki aasit saa tekemään töitä. Tiedostat näköjään itsekin, että olet ehkä liian kiltti. Jos ihminen ei ole jo lapsena maistanut oikeita rajoja, niitä on aikuisena vaikeampi enää opettaa. Mutta usein pomo on ihmisen loppukasvattaja. Vanhemmat...
Lue kommentti

Ei tulisi kuuloonkaan, että miehet puhuisivat työpaikalla samalla tavalla naisille kuin mitä me miehet saamme kuulla naisilta. Naisten härskit puheet tuntuvat olevan vain hyvä vitsi.

Viime aikoina on käyty laajaa keskustelua seksuaalisesta häirinnästä. Se on hyvä, sillä häirintä voidaan kitkeä vain avoimen keskustelun avulla.

Keskustelusta puuttuu kuitenkin tasa-arvo. Missään en ole nähnyt otetun esiin sitä, että myös miehet ovat lisääntyvän seksuaalisen häirinnän kohteena.

Olen naisvaltaisella alalla työskentelevä mies ja joudun työssäni kokemaan seksuaalista häirintää. Se voi olla esimerkiksi seksistisiä vitsejä ja vihjailuja. Usein niitä heitetään julkisesti, ja härskejä puhuva nainen saa ympäristöltä palkaksi naurut.

Ei tulisi kuuloonkaan, että miehet puhuisivat työpaikalla samalla tavalla naisille kuin mitä me miehet saamme kuulla naisilta. Istumme hiljaa, sillä naisille ei voi vastata samalla mitalla saamatta sovinistin leimaa. Mutta naisten härskit puheet tuntuvat olevan vain hyvä vitsi.

Me too

Siistittäiskö suut

Lukijan kirje: Miehiäkin kohdellaan asiattomasti

Meidän osastolla on 7 naista ja 1 mies, ja täytyy todeta että palavereissa huulenheitto on tuota tyyliä mitä kirjoittaja kirjoittaa. Minuakin välillä kyllästyttää se lähinnä muutaman naisen 2-mielinen vitseily,ja olen miettinyt, mitähän se ainoa mies oikeasti ajattelee. Hän nauraa kyllä mukana, välillä posket punastuen, mutta mikä olisi hänen vaihtoehtonsa? Jos ei naura tai jos jopa paheksuisi saisi tiukkapipon leiman.
Lue kommentti
Paljon jo elämää nähnyt nainen

Lukijan kirje: Miehiäkin kohdellaan asiattomasti

Vihdoinkin mies itse ottaa tämän asian esille. Itsekin naisena olen ajatellut,kuinka yksipuolista seksuaalisen häirinnän käsittely on. Kokevatko miehet että, jos he avaavat suunsa, heidät lynkataan ajatuksineen pystyyn. Vai olemmeko ajautumassa tilanteeseen, jossa on vain yksi totuus, "naisen totuus". Miesten on kestettävä, mitä vain, mutta auta auta armias, jos naista vain katsookin liian pitkään, on jos kyseessä "seksuaalinen häirintä", riippumatta siitä, että pukeutumisessaan naisella voi...
Lue kommentti