Pidä silmäsi auki, jos havaitset tällaista käytöstä.

Olen kolmen aikuisen lapsen äiti. Erosin 20 vuotta kestäneestä avioliitostani kuusi vuotta sitten. Ero oli valtava helpotus.

Eron syy oli mieheni vuosien uskottomuus, ja sen seurauksena syntynyt avioton lapsi. Uskottomuus oli viimeinen asia, jota mieheni oudon käytöksen syyksi kuvittelin. Siedin kummaa käytöstä aivan liian pitkään, koska en ymmärtänyt, että sen taustalla on avioliiton ulkopuolinen suhde.

Nyt sanon kokemuksen syvällä rintaäänellä: jätä pettävä puolisosi välittömästi. Älä jää odottelemaan parannusta. Kerro pettämisestä heti myös läheisillesi. Puolison uskottomuus ei ole sinun häpeäsi.

Minä ehdin jo antaa kerran anteeksi. Sitten tuli tekstiviesti, jossa toinen nainen kertoi, että odottaa miehelleni lasta.

Mistä tunnistat pettävän miehen?

1) Pettäjä ei enää jätä kännykkäänsä ajelehtimaan minne sattuu.

2) Pettäjälle tulee outoja työpuheluita, jotka hän siirtyy puhumaan epäilyttävän kauas.

3) Ystäväsi bongaa miehesi tuntemattoman naisen seurasta kaupungilla.

4) Pettäjä ei enää kykene katsomaan sinua silmiin.

5) Pettäjä on hermostunut ilman selkeää syytä.

6) Pettäjää eivät enää kiinnosta sinä ja lapset kuten ennen.

7) Pettäjä viihtyy töissä oudon pitkään ja myöhään.

8) Pettäjä välttelee kanssasi yhtä aikaa nukkumaan menoa.

9) Pettäjän avainnipusta löytyy outo avain.

10) Mikäli luulet, että pettävä mies on aina öitä poissa kotoa, olet väärässä. Pettäjä varaa hotellista päivähuoneen.

Näin nämä merkit, muttat ajusin niiden merkityksen vasta jälkikäteen. Pidä silmäsi auki, jos havaitset tällaista käytöstä.

Puuttuva palanen

Huom. Kun kommentoit kirjettä, laitathan itsellesi nimimerkin, kiitos!

Jos pystyisin valitsemaan, olisin kotona nyt, kun lapset ovat vielä lapsia.

Meinaan tulla hulluksi työn ja perhe-elämän yhdistämisestä. Jos pystyisin valitsemaan, olisin kotona nyt, kun lapset ovat vielä lapsia.

Haluaisin olla enemmän mukana koululaisen läksyjen teossa ja viettää välillä kiireetöntä päivää päiväkoti-ikäisen kanssa. Viikonloput ja illat menevät kotitöissä ja harrastuskyydityksissä. Olen kamalan stressaantunut tilanteesta.

Miten te muut samassa tilanteessa olevat lievitätte stressiä?

Työssä käyvä

Olin tutkinut netissä pyörän varaosien hintoja. Muutaman minuutin kuluttua sähköpostiin helähti polkupyörämainos.

Tuli kafkainen olo, kun sain mainospostia. Olin tutkinut netissä pyörän varaosien hintoja, ja muutaman minuutin kuluttua sähköpostiin helähti polkupyörämainos.

Kun avasin uudelleen netin, minulle mainostettiin pyöriä, pyörien varaosia ja pyöräilyvarusteita.

Haluanko oikeasti, että joku seuraa tekemisiäni 24/7? En todellakaan!

Mutta minkäs teet, kun ilman internetiä ei nyky-Suomessa pärjää. Kaupat purkavat myymäläverkostojaan, ja jos haluat tietää, mistä saa mitä ja millä hinnalla, tiedustelut on pakko tehdä netissä. Myymälässä sain viimeksi vastauksen, että katso netistä, mä oon vain harjoittelija.

Sanotaan, että Facebook tietää minusta jo enemmän kuin muistan itse itsestäni. Missä kulkee raja? EU:n tietosuojadirektiivi asettaa rajat teoriassa, mutta takaako se, etteivät kaupalliset toimijat kerää tietoa?

On pelottavaa, että joskus pelkkä tuotteen mainitseminen puhelimessa tuo minulle Facebookiin ja sähköpostiin mainoksia siitä tuotteesta. Minua siis myös kuunnellaan.

Pelottavaa