Nykyinen työ ei tyydytä, mutta yrittäjäksi lähtö arveluttaa. Mitä tehdä?

Olen työskennellyt reilut 20 vuotta liike-elämässä isossa firmassa. Nyt organisaatiotamme uudistetaan. Minut on sijoitettu uuteen tehtävään, jossa joudun hoitamaan entistä enemmän byrokratiaa ja pääsen entistä vähemmän tekemään varsinaista oman alani työtä.

Olen jo aikaisemmin miettinyt, että haluaisin nähdä työelämässä vielä jotain muuta. Organisaatiouudistus on vauhdittanut ajatusta. Olen käynyt läpi, mitä osaan, missä onnistun ja mitä tykkään tehdä. Haluaisin keskittyä niihin, nähdä konkreettista kätteni jälkeä ja kehittyä osaamisessani. Isossa firmassa suuri osa työajasta menee muuhun kuin varsinaiseen omaan työhön, sähköposteihin, byrokratiaan ja palavereihin.

Ihmettelen, mikä tai kuka ruokkii ajatusta, että viisikymppinen nainen ei ole enää käypä työmarkkinoilla? Meillä on kokemusta, lapset ovat isoja ja olemme luotettavia ja innokkaita oppimaan uutta. Pelkään kuitenkin, että iästä johtuen en löydä työtä työmarkkinoilta, ja siksi olen pohtinut yksityisyrittäjäksi ryhtymistä, mutta se pelottaa. Onko minulle töitä ja mistä löydän riittävästi asiakkaita? Jos Suomen taloustilanne olisi toinen, olisi helpompi jäädä itsensä varaan, mutta nyt elämme taantumassa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Miten minun kannattaisi lähteä etenemään tässä tilanteessa? Vai pitäisikö luopua unelmasta ja jatkaa turvallisessa, mutta epätyydyttävässä työpaikassa vielä seuraavat 15 vuotta?

Samuliina

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Huom. Kun kommentoit kirjettä, laitathan itsellesi nimimerkin, kiitos!

Sisältö jatkuu mainoksen alla