Ystävättäreni sai ensimmäisen lapsensa kaksi kuukautta sitten. Lapsi herää yössä monta kertaa, ja lapsen isä on aivan poikki. Nimenomaan lapsen isä, sillä hän käy työssä ja herää lisäksi monta kertaa yössä syöttämään vauvaa. Ystäväni lypsää illalla maitoa pulloon, jotta saa nukkua.

Minun käy sääliksi miestä. Hänet on nujerrettu sillä argumentilla, että isän kuuluu hoitaa lasta tasavertaisesti äidin kanssa. Äidin mielestä tasa-arvo on sitä, että mies hoitaa lasta puolet vuorokaudesta ja tekee puolet kotitöistä ja äiti hoitaa oman puolensa. Työssä käynti on sitten miehen oma juttu.

Kun olen surkutellut miestä, ystäväpiirini naiset suuttuvat. Niin ei kuulemma saa ajatella. Siitä huolimatta olen sitä mieltä, että tilanne ei ole enää tasa-arvoa vaan äidin diktatuuria. Mies tekee vaativaa työtä, ja kun hän tulee kotiin, häntä odottaa toinen työmaa yötä myöten. Milloin on hänen aikansa nukkua?

Minä ajattelen, että äiti on äitiyslomalla sitä varten, että hoitaa lasta. Se on hänen tehtävänsä nyt, ja miehen tehtävä on käydä töissä, koska hän piti jo isyysloman. Jos äiti nousee yöllä syöttämään vauvaa, hän pystyy nukkumaan päivällä lapsen kanssa päiväunia, etenkin kun jättää puolet kotihommista odottamaan miehen töistä tuloa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Olen itse kahden pienen lapsen äiti, ja tiedän, mistä puhun. Voinko mennä puhumaan asiasta ystävättärelleni, vai onko se sotkeutumista toisten asioihin?  Eikö ystävän tehtävä ole avata toisen silmät, jos uhkana on, että jossain vaiheessa tilanne ajautuu kestämättömäksi? 

Rajansa kaikella

Huom! Kun kommentoit kirjettä, laitathan itsellesi nimimerkin, kiitos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla