Pomo ei huomaa lusmuilijoita, ja työt kasaantuvat tunnollisten tehtäviksi.

Työpaikoilla on nykyisin kahdenlaista porukkaa. Toiset paiskivat töitä hiki hatussa. Tunnollisille annetaan lisää töitä, koska heiltä se sujuu.

Sitten ovat ne, joilla on aikaa tuntien lörpöttelyyn samanmielisten kanssa. Pomo ei näe asiaa tai ei halua puuttua siihen, koska on noussut asemaansa lörpöttelijöiden joukosta. Pomon tullessa paikalle lörpöttelijät katoavat pöytiensä ääreen. Työkaverit eivät paljasta heitä, koska joutuisivat työkavereiden silmätikuksi. Tunnolliset joutuvat tekemään lörpöttelijöidenkin töitä.

Laiskottelija saa kulumaan kaksi tai kolme tuntia päivästä lörpöttelyyn. Aamulla juodaan kahvia ja vaihdetaan kuulumisia. Lounaat venyvät tunnin tai puolentoista mittaisiksi, vaikka työehtosopimuksessa siihen on varattu puoli tuntia. Iltapäivällä juodaan taas pitkään kahvia. Lisäksi istuskellaan päivän mittaan samanmielisten vieressä seurustelemassa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mitä muuta siitä seuraa kuin ylitöitä? Ja ylitöistä tulee tietysti ylimääräistä vapaata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuntuu kummalliselta, etteivät pomot pidä kirjaa alaistensa työtuloksista. Jos työhön käytetään niin paljon aikaa, että siihen tarvitaan ylitunteja, pitäisi myös tulosta syntyä. Töissä on myös meitä, jotka teemme työtä tunnollisesti ja ilman pitkiä taukoja. Tilanne on epäreilu.

Turhautunut

Huom. Kun kommentoit kirjettä, laitathan itsellesi nimimerkin, kiitos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla