Kesän hauskimmat kengät ovat itse tehdyt espardillokset. Tuunaa omat kenkäsi ja osallistu samalla kilpailuun!

Suunnittele ja valmista itse Espadrillo-pohjia käyttäen mieleisesi sandaalit. Tekniikan ja materiaalit voit valita itse.

Ota valokuva valmistamistasi sandaaleista ja lähetä se 30.6.2015 mennessä sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen kilpailu@ompelijanmaailma.fi.

Nimeä kuvasi seuraavasti:  SSS_sukunimi_etunimi_kotipaikka ja laita sama merkintä myös viestisi aihe –kenttään. Liitä viestiin myös yhteystietosi.

Kolme parasta palkitaan tyylikkäällä ompelutarvikekorilla, koot L-S, joka sisältää laadukkaita ompelutarvikkeita ja -välineitä. Voittajan valitsevat Ompelijan maailman, Suuri Käsityö -lehden, Coats Opti Craftsin ja Tekstiiliopettajaliiton edustajat.

KILPAILUN SÄÄNNÖT
•    kilpailuun voi osallistua kuka tahansa Suomessa asuva yksityishenkilö.
•    kilpailussa huomioidaan yhdet sandaalit / osallistuja.
•    kilpailuaika jatkuu 30.6.2015.
•    Kilpailuraati valitsee lähetettyjen kuvien joukosta kolme Suomen Suloisinta Sandaalia, joiden tekijät palkitaan.
•    Voittajien nimet julkaistaan Ompelijanmaailman ja mahdollisesti myös yhteistyökumppaneiden verkkosivuilla ja muissa julkaisuissa.
•    Ompelijanmaailma ja kilpailun yhteistykumppanit voivat halutessaan pyytää palkitut sandaalit nähtäväkseen, kuvata sandaalit ja palauttaa sandaalit sen jälkeen takaisin tekijälle. Lähetys/palautuskuluista vastaa silloin pyynnön esittäjä.
•    Palkinnot toimitetaan voittajille elokuun 2015 loppuun mennessä.  
•    Kilpailuun osallistuva antaa Ompelijanmaailmalle ja muille kilpailun yhteistyökumppaneille oikeuden käyttää ja julkaista kilpailuun osallistuvien sandaalien kuvia sekä tuottaa ja julkaista sandaaleihin liittyviä ohjeita ja muuta vastaavaa materiaalia.
•    Digikuvat toimitetaan sähköpostin liitetiedostona  JPEG-muodossa. Älä lähetä liian suuria kuvatiedostoja (kuvatiedoston tulee olla alle 0,5MB)!
Tietoa kuvan pienentämisestä löydät tarvittaessa esim. täältä:
 http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows7/resize-a-picture-using-paint
•    Ompelijanmaailma ja kilpailun yhteistyötahot voivat pyytää tarvittaessa tarkempia kuvia sandaaleista.  

TIEDUSTELUT: Ompelija maailma, myynti@ompelijanmaailma.fi 0500 - 443 784 (Petri Koivu)
 

En silloin ajatellut englanninopen harrastavan seksuaalista häirintää. Nyt aikuisena ajattelen, että opettaja käyttäytyi huonosti.

Koulunkäyntini meni sekaisin yläkoulun ensimmäisellä luokalla seksuaalisen häirinnän takia. Olin 13-vuotias, ja häirintään syyllistyi englanninopettajani.

Opettaja oli nuori ja kaunis, kaunein nainen, jonka olin siihen ikään nähnyt. Hän pukeutui lyhyisiin vartalonmyötäisiin mekkoihin ja hameisiin. Kaula-aukot olivat syvään uurrettuja.

En kuullut koko vuonna sanaakaan opetuksesta. Korvissani kohisi hormonihyöky. Tunsin opettajan läsnäolon joka solullani ja haistoin hajuveden tuoksun. Vieläkin polveni vavahtavat, jos haistan saman hajuveden.

En silloin ajatellut englanninopen harrastavan seksuaalista häirintää viesteillään. Nyt aikuisena ajattelen, että opettaja käyttäytyi huonosti. En pysty kuvittelemaan, ettei hän olisi huomannut, miten me pojat häneen reagoimme. Onneksi englanninopettaja vaihtoi koulua vuoden sijaisuuden päätyttyä.

Tiedän naisten sanovan, että jokaisella on oikeus pukeutua niin kuin haluaa, seksistisesti ja provosoivastikin, ja että miesten on hillittävä viettinsä ja halunsa.

Totta toinen puoli.

Toisella puolella ovat hyvät käytöstavat, joihin sisältyy tilannetaju. Hyviin tapoihin kuuluu ottaa huomioon muut ihmiset. Suhteellisuudentaju kertoo, miten missäkin pukeudutaan ja käyttäydytään, esimerkiksi työpaikalla.

JoonaKoo

Järjen käyttö ei ole kielletty...

Lukijan kirje: Opettajan paljastavat vaatteet hämmensivät

Voi hyvät hyssyrät! Onhan sitä nyt muitakin vaihtoehtoja kuin burkha ja napaan asti avoin kaula-aukko! Komppaan JoonaKoota. Itselläni oli kouluaikana melkein vastaava kokemus. Pojat nyt vain ovat tuossa murrosiän vaiheessa siinä tilassa, että viisas opettaja miettii tarkkaan pukeutumisensa. Eihän se ole naisilta pois eikä naisia vastaan, jos perää tervettä järkeä! Miksi nykyään aina teilataan keskustelun yrityskin, jos se koskee naisia. Toisaalta kaikki vaahtoavat meetoota, mutta keskustelu...
Lue kommentti

Osa työntekijöistä jättää tehtäviä tekemättä, koska eivät ehdi. Kuitenkin he ehtivät pitää ylipitkiä kahvitaukoja.

Työpaikallani tehtävät on jaettu tiimeille, ja minä olen yhden tiimin vetäjä. Olen vastuussa esimiehelleni tiimin toiminnasta ja tavoitteiden toteutumisesta.

Ongelmani on se, että osa työntekijöistäni jättää tehtäviä tekemättä. He sanovat että töitä on liikaa, eivätkä he ehdi tehdä kaikkea. Ajoittain olen tehnyt jotain heidän tehtäviään, kun dead-line tulee vastaan ja asiat on hoitamatta.

Tiedän että työtä on paljon, mutta kaikille tiimiläisille se ei ole ongelma. Toiset ovat työssään nopeampia kuin toiset, mutta kun näen "hitaamman" henkilön ehtivän kuitenkin pitää ylipitkiä kahvitaukoja, minulle tulee olo, että ystävällisyyttäni hyväksikäytetään.

Pyrin motivoimaan ihmisiä antamalla matkan varrella hyvää palautetta ja tulemalla pulmatilanteissa tueksi, mutta se ei näytä riittävän. Miten saisin porukan tiimiytymään paremmin ja jokaisen ottamaan ryhmän tavoitteet myös omiksi tavoitteikseen?

Liian kiltti?

The Boss

Lukijan kirje: Tiimiläiset eivät sitoudu tavoitteisiin

Sinä olet esimies, joten ole sitten esimies! Esimiehen tulee ajoittain olla myös "ikävä" ja antaa rehellisesti huonoa palautetta. Jos joku pitää liian pitkiä kahvitaukoja, tulee se hänelle kahden kesken kertoa ja painottaa että se ei vetele etenkään, kun hän ei pääse tavoitteisiin. Tosiasia on se, että työttömiä on niin paljon että joukosta löytyy taatusti tavoitteisiin sitoutuva tyyppi. Tämänkin voisit ystävällisesti hymyillen lusmuilijoille mainita. Voisit, jos siihen joudut, vilkaista vähän...
Lue kommentti
Keppiä ja porkkanaa

Lukijan kirje: Tiimiläiset eivät sitoudu tavoitteisiin

Kuvaamasi tilanne on hyvin yleinen nykytyöpaikoilla. Kaikki eivät aina ymmärrä, että töissä ollaan tekemässä töitä. Chattailu on monen mielestä työntekoa. No keskustellaanhan siinä toki työkavereiden kanssa. Keppiä ja porkkanaa oikeassa suhteessa niin kaikki aasit saa tekemään töitä. Tiedostat näköjään itsekin, että olet ehkä liian kiltti. Jos ihminen ei ole jo lapsena maistanut oikeita rajoja, niitä on aikuisena vaikeampi enää opettaa. Mutta usein pomo on ihmisen loppukasvattaja. Vanhemmat...
Lue kommentti