Tule mukaan Arkihaiku-kilpailuun! Kirjoita kuvan pohjalta haikumuotoinen runo arjesta ja voit voittaa palkinnon.

Kodin Kuvalehden nettisivuilla julkaistaan tänä vuonna aina kuukauden alkaessa kuva, joka liittyy vuodenaikaan ja arkeen. Sinun toivomme kirjoittavan kuvan pohjalta nyt lyhyen Helmikuun haikurunon. Runon sisällön tulee liittyä kuvaan ja sen tulee kertoa arjesta.

Kodin Kuvalehden toimituksen raati valitsee runoista yhden ja tekee siitä tulostettavan julisteen, jonka voi ladata myöhemmin helmikuussa KK:n nettisivuilta. Runoilijan nimi tulee julisteessa esiin.

Runon aihe:

Voit kirjoittaa mistä tahansa haluamastasi, kunhan runo pohjautuu kuukauden kuvaan, sen aiheena on arki ja rakenteena haiku.

Näin teet haikurunon:

Haiku on runo, jossa on kolme säettä ja sanoissa yhteensä 17 tavua. Tavut on jaettu säkeiksi suhteessa 5-7-5: ensimmäisessä säkeessä ja rivissä tavuja on 5, toisessa 7 ja kolmannessa myös 5.

Haikurunot liittyvät yleensä luontoon ja usein tunteisiin.

Haikuruno voi olla esimerkiksi tällainen:

vanha lammikko
sammakko hyppää sinne
vetinen ääni

Toimi näin:

Otsikoi runosi kuukaudella, jonka runoa olet tekemässä.

Kirjoita runosi alla olevaan kenttään. Muista kertoa myös sähköpostiosoitteesi.

Vaihtoehtoisesti voit lähettää arkitankasi osoitteeseen kodin.kuvalehti@sanoma.com. Kirjoita silloin viestin otsikoksi Arkihaiku.

Lähetä helmikuun arkihaiku 15.2.2018 mennessä. Voittajaan otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä.

Myös muita kuin julisteeseen valittua runoa voidaan käyttää Kodin Kuvalehden aineistoissa. Julisteeseen valitun runon kirjoittaja palkitaan yllätyslahjalla.

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Minun on vaikea sanoa avunpyyntöihin ei, sillä pelkään menettäväni ystäväni.

Olen vähitellen huomannut, että avuliaisuuttani käytetään hyväksi. Mitä minun pitäisi tehdä, kun ei haluaisi olla pikkumainen, mutta kuppini täyttyy?

Minun on vaikea sanoa avunpyyntöihin ei, sillä pelkään menettäväni ystäväni. Toisaalta, onko sellainen kaveruus minkään väärtti, joka loppuu siihen, että toinen ei tosinaan jaksa auttaa?

Vaikka kieltäytyminen on minulle vaikeaa, olen nyt päättänyt tehdä muutoksen. En enää auta ihmisiä, jotka eivät tunne vastavuoroisuutta.

Sun mutsis

Kaiken kokemani jälkeen minusta sujuva arki on parasta, mitä voi olla.

Ihmettelen nykyisin vallalla olevaa arjen halveksintaa. Sanalla ’arkinen’ tarkoitetaan mitäänsanomatonta, väritöntä ja tylsää. Arki nähdään yksitoikkoisena puurtamisena.

Elämässäni on ollut niin vastoinkäymisiä kuin myös suuria onnen hetkiä. Kaiken kokemani jälkeen minusta arki on parasta, mitä voi olla. Hyvin sujuvassa arjessa ei ole suuria murheita tai ongelmia eikä myöskään huikeita rakastumisia, jotka sotkevat elämän kokonaan ruokahalusta ja nukkumisesta alkaen.

Tavallinen arki sisältää onnenhetkiä ja mukavaa yhdessäoloa perheen ja ystävien kanssa. Tasaisen arjen vastoinkäymiset ovat kohtuullisia ja niiden kanssa selviää ilman, että koko elämä romahtaa. Kun arki on mukavan tasaista, ihmisen ei tarvitse joka päivä pähkäillä, että mitenköhän tämäkin päivä menee.

Olen sitä mieltä, että tavallisen arjen maine pitää parantaa. Arki on ihmisen parasta aikaa!

Arkimaija