Tule mukaan Arkihaiku-kilpailuun! Kirjoita kuvan pohjalta haikumuotoinen runo arjesta ja voit voittaa palkinnon.

Kodin Kuvalehden nettisivuilla julkaistaan tänä vuonna aina kuukauden alkaessa kuva, joka liittyy vuodenaikaan ja arkeen. Sinun toivomme kirjoittavan kuvan pohjalta nyt lyhyen Helmikuun haikurunon. Runon sisällön tulee liittyä kuvaan ja sen tulee kertoa arjesta.

Kodin Kuvalehden toimituksen raati valitsee runoista yhden ja tekee siitä tulostettavan julisteen, jonka voi ladata myöhemmin helmikuussa KK:n nettisivuilta. Runoilijan nimi tulee julisteessa esiin.

Runon aihe:

Voit kirjoittaa mistä tahansa haluamastasi, kunhan runo pohjautuu kuukauden kuvaan, sen aiheena on arki ja rakenteena haiku.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Näin teet haikurunon:

Haiku on runo, jossa on kolme säettä ja sanoissa yhteensä 17 tavua. Tavut on jaettu säkeiksi suhteessa 5-7-5: ensimmäisessä säkeessä ja rivissä tavuja on 5, toisessa 7 ja kolmannessa myös 5.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Haikurunot liittyvät yleensä luontoon ja usein tunteisiin.

Haikuruno voi olla esimerkiksi tällainen:

vanha lammikko
sammakko hyppää sinne
vetinen ääni

Toimi näin:

Otsikoi runosi kuukaudella, jonka runoa olet tekemässä.

Kirjoita runosi alla olevaan kenttään. Muista kertoa myös sähköpostiosoitteesi.

Vaihtoehtoisesti voit lähettää arkitankasi osoitteeseen kodin.kuvalehti@sanoma.com. Kirjoita silloin viestin otsikoksi Arkihaiku.

Lähetä helmikuun arkihaiku 15.2.2018 mennessä. Voittajaan otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä.

Myös muita kuin julisteeseen valittua runoa voidaan käyttää Kodin Kuvalehden aineistoissa. Julisteeseen valitun runon kirjoittaja palkitaan yllätyslahjalla.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla