Käynnistimme tammikuussa kilpailun, jossa julkaistun kuvan inspiroimana tuli kirjoittaa tankamuotoinen, arkeen liittyvä runo.

Kiitos kaikille tammikuun tankarunokisaan osallistuneille! KK:n raati valitsi voittajaksi rovaniemeläisen Anu Pynnisen tankarunon, jonka voit ladata ja tulostaa itsellesi artikkelin lopussa olevasta linkistä nyt julisteena.

Anu on kirjoittanut runoja jo alakouluikäisestä saakka, mutta ei ole aiemmin rohjennut osallistua mihinkään runokilpailuun.

"Nykyisin kirjoitan runojen lisäksi myös proosaa. Kirjoitan viikoittain jotakin, ja ellei aika riitä kirjoittamiseen, pyörittelen tekstejä mielessäni."

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tankarunon muotoon hän on tutustunut kirjoituskursseilla parin viime vuoden aikana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Anu kertoo käyvänsä runojen avulla läpi suuria tunteita.

"Muussa kirjoittamisessani yritän tuoda esille yksinäisyyden ja erilaisuuden kokemuksia."

"Runoista löytyy lohtua ja vertaistukea."

Anun mielestä runot ylipäätään avaavat katsetta moniin suuntiin.

"Niistä löytyy lohtua ja vertaistukea: joku toinenkin on joskus tuntenut näin, ehkä selvinnytkin. Runoissa tunteet moninkertaistuvat, ja yleensä hyvässä mielessä."

Tämän kilpailun haasteena oli yhdistää kuvaan liittyvä arkinen ajatus myös nimenomaan tammikuuhun. Millainen suhde sinulla on tammikuuhun, Anu?

"Täällä Rovaniemellä tammikuu on syvintä talvea. Eikä lainkaan synkkää ja pimeää, vaikka niin voisi kuvitella. Nautin lumesta, pohjoisen kauniista valosta ja kirpakasta pakkassäästä. Tammikuussa alkaa jo aurinkokin vilahdella.  Tulee kutkuttava odotuksen tunne, että ihan pian alkaa kevät."

Helmikuun alussa julkaisemme seuraavan tankarunokuvan nettisivuillamme. Seuraa nettisivujamme ja tule mukaan kisaan vaikka joka kuukausi!

Tulosta tammikuun arkitanka julisteena alla olevasta linkistä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla