Tule mukaan Arkitanka-kilpailuun! Kirjoita kuvan pohjalta tankamuotoinen runo arjesta ja voit voittaa palkinnon.

Kodin Kuvalehden nettisivuilla julkaistaan vuonna 2018 aina kuukauden alkaessa kuva, joka liittyy vuodenaikaan ja arkeen, tässä jutussa näet niistä ensimmäisen. Sinun toivomme kirjoittavan kuvan pohjalta lyhyen tankarunon, joka kertoo arjesta.

Kodin Kuvalehden toimituksen raati valitsee runoista yhden ja tekee siitä tulostettavan julisteen, jonka voi ladata myöhemmin tammikuussa KK:n nettisivuilta. Runoilijan nimi tulee julisteessa esiin.

Runon aihe:

Voit kirjoittaa mistä tahansa haluamastasi, kunhan runo pohjautuu kuukauden kuvaan, sen aiheena on arki ja rakenteena tanka.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Näin teet tankarunon:

Tanka jaetaan tavallisimmin viiteen riviin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Runon sanoissa on tarkkaan määrätty määrä tavuja: ensimmäisellä rivillä tavuja on 5, toisella 7, kolmannella 5, neljännellä 7 ja viidennellä 7.

Yksi rivi sisältää usein yhden ajatuksen. Rivit voivat olla ajatuksellisesti toisistaan irrallisia tai muodostaa yhtenäisen kokonaisuuden.

Kokonaisuus jakautuu useimmiten kahteen lauseeseen. Ensimmäisessä lauseessa voi olla kolme riviä ja toisessa kaksi, tai ensimmäisessä lauseessa kaksi riviä ja toisessa kolme.

Tankaruno voi olla esimerkiksi tällainen:

Kaikki hiljainen
tieto jonka ammennan
nettipalstoilta
Kuinka koskaan pärjäsin
ilman sappisaippuaa

Toimi näin:

Otsikoi runosi kuukaudella, jonka runoa olet tekemässä.

Kirjoita runosi alla olevaan kenttään. Muista kertoa myös sähköpostiosoitteesi. Vaihtoehtoisesti voit lähettää arkitankasi osoitteeseen kodin.kuvalehti@sanoma.com. Kirjoita silloin viestin otsikoksi Arkitanka.

Lähetä tammikuun arkitanka 15.1.2018 mennessä. Voittajaan otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä.

Myös muita kuin julisteeseen valittua runoa voidaan käyttää Kodin Kuvalehden aineistoissa. Julisteeseen valitun runon kirjoittajat palkitaan yllätyslahjalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla