Luumuhillon (tai omenamarmeladin, suklaakonvehdin, suolaisen täytteen, vihreän kuulan tai mistä nyt pitääkin) voi laittaa joulutorttuun ainakin kahdella tapaa: sakaroiden alle tai päälle. Jotkut suosivat molempi parempi -tekniikkaa.
Luumuhillon (tai omenamarmeladin, suklaakonvehdin, suolaisen täytteen, vihreän kuulan tai mistä nyt pitääkin) voi laittaa joulutorttuun ainakin kahdella tapaa: sakaroiden alle tai päälle. Jotkut suosivat molempi parempi -tekniikkaa.

Jouluntortun täytteen sijainti herättää vahvoja mielipiteitä. Nyt selvitämme, mikä tapa – hillo sakaroiden alla vai päällä vai sekä että – on enemmän Kodin Kuvalehden lukijoiden mieleen.

Äänestä jutun lopussa, mihin kohtaan hillo mielestäsi kuuluu joulutortussa!

Piilotatko hillon joulutortun sakaroiden alle?

Onnistuessaan tämä versio mahdollistaa joulutortun syömisen sakara kerrallaan. Luumuhilloa saa takuulla joka suupalalla, koska hillo on levittäytynyt tasaisesti taikinan alle.

Vaikeinta hillo alle -versiossa on saada sakarat pysymään kiinni, jolloin hillo voi levitä ja sakarat nousta pystyyn. Monet ratkaisevat pulman napsauttamalla sakarat kiinni toisiinsa cocktailtikulla ennen paistamista.

Vai laitatko hillon tortun päälle ja dippailet sakaroita hilloon?

Hillo päälle -tapa on helppo, ja torttu pysyy kauniina. Hilloa voi myös laittaa enemmän kuin sakaroiden alle.

Riskinä tosin on, että hillon alla taikina ei paistu rapsakaksi ja suussa on vain raaka taikinamöykky.

Molempi parempi?

Jos sinulle pääasia tortussa on hillo, sitä voi laittaa sekä sakaroiden alle täytteeksi että päälle liimaksi. Kohtuus silti kaikessa: varo, ettei tortustasi tule pelkkää leualle purskahtelevaa hillomöykkyä.

Kysely

Laitatko luumuhillon joulutortun sakaroiden alle vai päälle?

Päälle
Päälle
59.3%
Alle
Alle
36.6%
Sekä että: liimaksi alle ja täytteeksi päälle
Sekä että: liimaksi alle ja täytteeksi päälle
3.9%
Ääniä yhteensä: 802

Minun on vaikea sanoa avunpyyntöihin ei, sillä pelkään menettäväni ystäväni.

Olen vähitellen huomannut, että avuliaisuuttani käytetään hyväksi. Mitä minun pitäisi tehdä, kun ei haluaisi olla pikkumainen, mutta kuppini täyttyy?

Minun on vaikea sanoa avunpyyntöihin ei, sillä pelkään menettäväni ystäväni. Toisaalta, onko sellainen kaveruus minkään väärtti, joka loppuu siihen, että toinen ei tosinaan jaksa auttaa?

Vaikka kieltäytyminen on minulle vaikeaa, olen nyt päättänyt tehdä muutoksen. En enää auta ihmisiä, jotka eivät tunne vastavuoroisuutta.

Sun mutsis

Kaiken kokemani jälkeen minusta sujuva arki on parasta, mitä voi olla.

Ihmettelen nykyisin vallalla olevaa arjen halveksintaa. Sanalla ’arkinen’ tarkoitetaan mitäänsanomatonta, väritöntä ja tylsää. Arki nähdään yksitoikkoisena puurtamisena.

Elämässäni on ollut niin vastoinkäymisiä kuin myös suuria onnen hetkiä. Kaiken kokemani jälkeen minusta arki on parasta, mitä voi olla. Hyvin sujuvassa arjessa ei ole suuria murheita tai ongelmia eikä myöskään huikeita rakastumisia, jotka sotkevat elämän kokonaan ruokahalusta ja nukkumisesta alkaen.

Tavallinen arki sisältää onnenhetkiä ja mukavaa yhdessäoloa perheen ja ystävien kanssa. Tasaisen arjen vastoinkäymiset ovat kohtuullisia ja niiden kanssa selviää ilman, että koko elämä romahtaa. Kun arki on mukavan tasaista, ihmisen ei tarvitse joka päivä pähkäillä, että mitenköhän tämäkin päivä menee.

Olen sitä mieltä, että tavallisen arjen maine pitää parantaa. Arki on ihmisen parasta aikaa!

Arkimaija