Tilaa kankaat lapsen velourhaalariin <a href="http://www.myllymuksut.com/kankaat-c-17.html">http://www.myllymuksut.com/kankaat-c-17.html</a>
Tilaa kankaat lapsen velourhaalariin http://www.myllymuksut.com/kankaat-c-17.html
Molla Millsin villahameen kaavan voit tilata Nordic Patterns -kaavakaupasta hintaan 4,90 &euro;&nbsp;<a href="http://www.nordicpatterns.fi/collections/naiset-hameet">http://www.nordicpatterns.fi/collections/naiset-hameet</a>
Molla Millsin villahameen kaavan voit tilata Nordic Patterns -kaavakaupasta hintaan 4,90 € http://www.nordicpatterns.fi/collections/naiset-hameet

Lehti on pullollaan pehmeitä paketteja pukinkonttiin ja muita jouluisia käsitöitä.

Ompele aattoillaksi juhla-asut äidille ja lapsille ja rentoudu joulunpyhinä lököverkkareissa. Jouluyön voit nukkua uudessa naisellisessa yöasussa.

Löydät lehdestä myös paljon joululahjoiksi sopivia pieniä ja suurempiakin neuleita. Tee vaikka lämpimiä asusteita pörröisistä langoista, hauskat eläinmyssyt lapsille tai pehmopingviini.

Paketoi lahjat kauniisti ja askartele itse hienot joulukortit ja kauniita kransseja paperista.

Tänä syksynä on puhuttu paljon ”kuolinsiivouksesta”. Sen ideana on miettiä ajoissa, mitä haluat jättää jälkeesi ja perillisesi raivattavaksi.

Kuolinsiivouksella ei tarkoiteta sitä urakkaa, jossa jälkeläiset käyvät läpi perimiään tavaroita. Sen tekee ihminen, joka tietää kuolevansa. Jokainen meistä tietää.

Siksi kuolinsiivousta tehdäkseen ei tarvitse olla kuolemansairas – voi vain haluta olla itse se, joka vähentää tavaramääräänsä, keventää elämäänsä ja päästää ehkä myös jälkeläisensä helpommalla.

Japanilaisen Marie Kondon ”marittamisessa” kysytään jokaisen esineen kohdalla, tuottaako se itselle iloa ja saako se siksi jäädä omaan kotiin. Kuolinsiivouksen esitellyt ruotsalainen Margareta Magnusson kehottaa hänkin kysymään omien tavaroiden äärellä, tarvitseeko tai rakastaako niitä. Kerran tehtävän raivauksen sijasta kyse on koko elämäntavan muutoksesta, jatkuvasta prosessista.

Magnusson on 82-vuotias taiteilija, jonka mukaan kuolinsiivous kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen vanhuuden päiviä. Varautumisen voi aloittaa vaikka heti, oli minkä ikäinen tahansa.

Magnussonin tuoreesta kirjasta Döstädning – ingen sorglig historia on tullut menestys monissa maissa. Suomeksi se julkaistaan tammikuussa nimellä Mitä jälkeen jää (Tammi).

Osallistu kyselyyn!

Vastaa allla olevaan kyselyymme ja kerro, miten suhtaudut kuolinsiivouksen käsitteeseen ja ajatukseen. Teemme aiheesta juttua KK:n nettisivuille.

Kaikkien tiistaihin 24.10. mennessä kyselyyn osallistuneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvomme Michael Zadoorianin kirjan Viimeinen loma.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Viime vuosisadalla huutolaiset sijoitettiin vähiten maksua ottavaan taloon. Samalla tavoin nykyisin heikoimmassa asemassa olevat saa hoitaakseen se, joka tekee homman halvimmalla.

Kauhistelemme viime vuosisadan huutolaisten kohtelua ja ihmettelemme, miten sellaista on voinut olla. Samalla emme huomaa, että kohtelemme oman aikamme vähäosaisia samalla tavalla. Etenkin vanhukset ja vammaiset ovat altavastaajan asemassa, kun kaikki lasketaan vain rahassa.

Yksi suurimpia syitä on kilpailutus. Viime vuosisadalla huutolaiset sijoitettiin vähiten maksua ottavaan taloon. Nykyinen kilpailutus johtaa siihen, että heikoimmassa asemassa olevat saa hoitaakseen se, joka tekee homman halvimmalla. Ne, jotka eivät pysty itseään puolustamaan, saavat tyytyä siihen, mitä annetaan.

EU:n kilpailutussäännökset vaativat kilpailun järjestämistä, jos hanke ylittää raja-arvot. Kaikki EU-maat eivät kuitenkaan anna perustoimintojaan kansainvälisille kauppiaille. Miten se onnistuu muualla, mutta ei meillä ”pohjolan mallimaassa”?

Turhautunut