Milloin viimeksi nautiskelit lapsuudesta tutuilla mauilla? Ruokatoimittajamme Kiia Renko kokosi yhteen suomalaisten ruokaklassikkojen reseptit.

Kalevalan päivää ja Suomalaisen ruokakulttuurin päivää vietetään 28.2. Kokkaa niiden kunniaksi tai minkä vain päivän iloksi hyvää suomalaista kotiruokaa.

Nyt on hyvä hetki tyhjentää pakastinta ja kaivella kaapin kätköjä. Nautinnollisia suomalaisia ruokahetkiä!

Lämmittele keitolla

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Savusiikakeitto on maitoisan täyteläinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Perinteinen kalakeitto syntyy näppärästi kalafileestä.

Kukkakaalikeitto saa lisämakua omenasta.

Koko perheen suosikit

Lohi-perunalaatikko syntyy nopeasti pakasteperunaviipaleiden avulla.

Maistuva haukimureke saa pehmeyttä kuohukermasta.

Perinteiset suomalaiset lihapullat paistetaan voissa ja tarjoillaan puolukkahillon kera.

Paistettu maksa tarjoillaan perinteisesti perunamuusin kera.

Hirvimoussaka saa kultaisen pintansa juustoraasteesta.

Taikinapeukalon kotimaiset aarteet

Karjalanpiirakat ja spelttileipä ovat suomalaisen leipäperinteen klassikoita.

Raastettu kurpitsa ja merisuola mehevöittävät kurpitsasämpylöitä.

Rukiinen marjapiirakka vie kielen mennessään.

Ahvenanmaan pannukakku höystetään mannapuurolla ja kardemummalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla