Omenaviipaleet pannarissa on oiva omenapiirakan korvaaja, jos aikaa leipomiseen ei ole.
Omenaviipaleet pannarissa on oiva omenapiirakan korvaaja, jos aikaa leipomiseen ei ole.

Jos vielä mietit, mihin syksyn omenasatoa voisi käyttää, päällystä perinteinen pannukakku omenaviipaleilla ja ruskistetulla voilla!

Omenasyksy on ollut aivan uskomattoman runsas, joten päätin kruunata kauden viipaloimalla perinteisen pannarin päälle kotimaisia omenoita. Omenapannariin sopivat hieman kolhiintuneet ja maassa kärsineet omenat – juuri sellaiset, joita ei enää viitsi säilöä.

Päälle viipaloidut omenat muuttavat pannarin hetkessä omenapiirakaksi.

Omenaviipaleiden päälle ripottelin kanelia ja sokeria, mikä teki pannarista yllättävän omenapiirakkamaisen. Taikinaan lisäsin hiukan vaniljasokeria ja kardemummaa.

Makea omenapannari ei kaipaa hilloa tai sokeria, nokare jugurttia riittää

Tuloksena oli ihanan täyteläinen yhdistelmä rapeapohjaista pannaria ja meheväksi maustunutta omenaa!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pannari oli juuri sopivasti makea, joten se ei kaivannut seurakseen hilloa tai sokeria. Herkkuhetkessä pannarin kanssa maistuu vaniljakastike, ja iltapalalla pannarin päälle voi lusikoida paksua turkkilaista jugurttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uunipellillä sulatettu, ruskistunut voi voitelee pellin ja tekee taikinasta täydellisen

Oman pannukakkuni salaisuus on siinä, että lisään taikinan joukkoon uunipellillä ruskistettua, paahtunutta voita. Se karamellisoi pannukakun maun, ja samalla saan rasvattua uunipellin helposti.

Tavan olen oppinut äidiltäni – tosin kymmeniä vuosia sitten ei puhuttu nyt trendiherkuksi nousseesta ruskistetusta voista. Voin sulattaminen uunipellillä oli yksinkertaisesti vaivatonta ja teki pannarin pohjasta ja reunoista takuuvarmasti rapeat. Pannari myös kupruili ihanasti, mutta siihen oli syynä tarpeeksi ohut taikina, joka jaksoi kohoilla.

Voin sulattaminen uunipellillä on vaivatonta ja tekee pannarista ihanan rapean.

Yksi asia tätä pannaria valmistaessa on kuitenkin syytä muistaa: ilman leivinpaperia paistettu pannukakku vaatii hyväkuntoisen pellin. Muuten taikina voi jäädä siihen kiinni, vaikka pelti olisikin voideltu huolellisesti.

Tee syksyn herkullisin omenapannukakku tällä reseptillä:

Sisältö jatkuu mainoksen alla