Mehevä yrttikuusi on joulun hittiherkku.
Mehevä yrttikuusi on joulun hittiherkku.

Leivo leipätaikinasta juhlava ja herkullinen joulukuusi, jonka sakaroissa maistuvat yrtit.

Voitaikinasta leivottu torttukuusi oli viime joulun hitti. Tänä vuonna kuusi tehdään pehmeästä leipätaikinasta ja leivän jokaisessa puraisussa maistuu mehevä yrttitäyte! Erityisen hyvin kuusileipä sopii joulupöytään joulukalojen kaveriksi.

Kuusileipä on riittoisa ja näyttävä lisä joulupöytään.

Kuusileivän koostumus muistuttaa mehevää italialaista foccaciaa ja on yhtä helppo tehdä. Kuusi ei vaadi erityistä sorminäppäryyttä, sillä näyttävä muoto syntyy saksilla leikkaamalla ja kieputtamalla.

Muotoile taikinasta kolmio ja leikkaa kuusenoksat saksilla

Kauli leipätaikina ensin isoksi levyksi ja levitä toiselle puolelle yrttiöljyä ja pinjansiemeniä – kaupan valmis pesto toimii leivässä myös. Käännä levy kaksinkerroin kulmittain, jotta saat siitä kolmion. Leikkaa saksilla kuuseen oksat ja kieputa suikaleet spiraaleiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Koristele paistettu kuusileipä basilikalla ja parmesaanilla ja pölläytä päälle jauhoja lumeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yrttileivälle ei tarvitse näyttää veistä, vaan se revitään oksa kerrallaan parempiin suihin.

Kuusen leikkaamiseen ei tarvita veistä, vaan jokainen syöjä saa repiä leivästä haluamansa palasen.

Tuunaa täytteitä ja taikinaa

Täytettä voi muunnella oman maun mukaan. Kaupan valmis pesto sopii leipään hyvin, samoin ohueksi siivutettu tomaatti ja ilmakuivattu kinkku sekä tuore basilika.

Leivän voi tehdä myös suolaisen joulutortun tapaan valmiista voitaikinasta. Kauli levy ja käsittele sitä kuin leipätaikinaa. Voitele voitaikinakuusi kananmunalla ennen paistamista.

Tee mehevä yrtti-parmesaanikuusi tällä ohjeella:

Kokeile myös makeaa kuusta: trendikäs jättikuusi on herkullisin ja riittoisin joulutorttu ikinä!

Pipareistakin voi leipoa näyttävän joulukuusen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla