Lohipiirakan asema ei horju.
Lohipiirakan asema ei horju.

Lohipiirakan mehevä pohja syntyy nopeasti sekoittaen. Munamaito korvataan herkullisella soosilla.

Kun lohipiirakan kattaa kahvipöytään, se katoaa aina nopeasti. Lounaaksikin piirakka sopii. Ei ihme, että suolaisista piirakoista lohipiirakka on ykkössuosikki!

Pohja on kaurahiutaleiden ansiosta maukas, mutta ei lainkaan rasvainen.

Tämä lohipiirakka on erityisen helppo tehdä, koska pohjan aineet vain sekoitetaan. Pohjassa on yhtä paljon kaurahiutaleita kuin vehnäjauhoja, joten se on maukas, mutta ei rasvainen. Kuivien aineiden joukkoon lisätään voisulaa ja maitoa ja taikina sekoitetaan tasaiseksi puuhaarukalla.

Täytteessä on reilusti lämminsavulohta. Perinteinen munamaito korvataan piirakassa raejuusto-smetanaseoksella, joka tekee täytteestä erityisen mehevää.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Näyttävä koristelu lisää ruokaisuutta

Piirakan voi syödä sellaisenaan, mutta juhlaan tämä lohipiirakka saa erityisen näyttävän koristelun keitetyistä kananmunista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä takuuvarma lohipiirakka sopii myös suuren seurueen kestitsemiseen, kun tuplaat ainesten määrät. Pellille tehdystä piirakasta voi napsia paloja vaikkapa isolla piparimuotilla.

Tee mehevä ja helppo lohipiirakka tällä ohjeella:

Vierailija

Eilen tein lohipiirakkaa ja hyvää tuli! Nam!

Laitoin pohjaan kaurahiutaleita ja kauraleseitä (valmis seos) ja kylmäsavulohta, kun en lämminsavulohta löytänyt kaupasta.

Teen varmasti toisenkin kerran.

  • ylös 10
  • alas 7
Sisältö jatkuu mainoksen alla