Kulho täynnä sopivasti pehmenneitä omenalohkoja ja rapeaa kauraa.
Kulho täynnä sopivasti pehmenneitä omenalohkoja ja rapeaa kauraa.

Rakastatko mehevää ja helppoa omena-kaurapaistosta? Sitten sinun kannattaa kokeilla myös tätä.

Uunissa kypsyvä omena-kaurapaistos on syksyn ehdoton klassikko.

Samanlaisen makumaailman tarjoaa paistoksen pikaversio. Se paistetaan pannulla, jolloin omenat pehmenevät ja makeutuvat muutamassa minuutissa.

Toinen etu pannulla paistetussa versiossa on tämä: kaurahiutaleet rapeutuvat varmasti, kun ne paistetaan voin ja sokerin seoksessa.

Maku on kuin mehevässä ja helpossa omena-kaurapaistoksessa, mutta valmistamiseen menee aikaa vain vartti.

Valitse pannulle paistettavaksi mahdollisimman happamia omenoita. Omenoita ei tarvitse kuoria, riittää kun ne lohkoo siemenettömiksi paloiksi.

Paista ensin omenat ahkerasti käännellen ja tee sen jälkeen kaurahiutaleista, voista, sokerista ja mausteista ihanan rapsakka tosca.

Vaihtelua vaniljakastikkeelle! Ihanan hapan lisuke syntyy turkkilaisesta jugurtista, ripauksesta sokeria ja sitruunankuoriraastetta.

Ripottele rapeat kaurahiutaleet omenoiden päälle ja tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen, vaahdotetun hapankerman tai vaikkapa turkkilaisen jugurtin kera.

Tee pikainen omena-kaurapaistos tällä ohjeella: