Linssit ovat edullista ruokaa ja niitä voi käyttää monin eri tavoin.

Linssit sisältävät noin 25 prosenttia proteiinia ja ne ovatkin kasvissyöjille ympäri maailman suuri valkuaisaineiden lähde. Linssit kuuluvat palkokasveihin. Niitä saa sekä kuivattuina että valmiiksi kypsennettyinä.

Vihreät linssit soveltuvat sekä ruuanvalmistukseen että idätykseen. Vihreät linssit ovat kiinteitä ja niiden keittoaika on noin puoli tuntia. Kylmässä vedessä liotus vähentää keittoaikaa. Hyvin kasassa pysyvät vihreät linssit sopivat erityisen hyvin keittoihin, pataruokiin, salaatteihin ja piirakoiden täytteeksi. Ne voi myös jauhaa keittämisen jälkeen ja käyttää kasvispihvien raaka-aineena.

Lapsille voi opettaa linssien syömistä lisäämällä niitä vähän kerrallaan esimerkiksi jauhelihan sekaan ja käyttää niitä laatikkoruuissa tai lettujen ja fajitasten täytteenä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Idätettävät kuivat linssit huuhdellaan kylmän veden alla, valutetaan ja laitetaan idätysalustalle. Kolmessa päivässä ne itävät ja niistä tulee mainio lisä esimerkiksi salaatteihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Punaiset linssit kypsyvät noin 10 minuutissa. Ne muhentuvat helposti, joten jos et halua linssimuhennosta, ole huolellinen keittoajan kanssa. Punaisia linssejä kannattaa kokeilla keittoihin, muhennoksiin ja piiraiden täytteeksi.

 

Lisää linssireseptejä löydät Kodin Kuvalehden reseptiarkistostamme:Sisältö jatkuu mainoksen alla