Omena päivässä, kaksi parhaassa! Leivo ihanan mehevä piirakka, joka päällä rapsahtaa kourallinen manteleita.

Nyt kotimaisten omenoiden parhaassa sesongissa on aika leipoa piirakka jos toinenkin. Tätä helppoa mutta mehevää piirakkaa varten ei tarvitse edes kaivaa sähkövatkainta esiin. Fariinisokeri tuo taikinaan ihanaa paahteista makua. Kerman voi korvata taikinassa myös piimällä tai kermaviilillä.

Mehevä piirakka vain paranee, jos maltat tarjota sen vasta seuraavana päivänä. Piirakan kaverina maistuu tietysti pallo vaniljajäätelöä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mehevä omenapiirakka

12 palaa | 20 min + 30 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

100 g voita

2 dl fariinisokeria

2 munaa

2 dl kuohukermaa

3 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurajauhoa

1 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

Päälle

800 g hapokkaita omenia

½ dl sokeria

1 tl kardemummaa

½ dl siirappia

(½ dl paahdettuja ja suolattuja manteleita)

 

Sulata voi. Sekoita hieman jäähtyneen voin joukkoon sokeri ja munat. Lisää kerma.

Yhdistä vehnä-, kaurajauho, leivinjauhe ja suola. Sekoita jauhot taikinaan.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan (ø 24 cm) pohja leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan.

Pese ja lohko omenat. Poista siemenkodat. Leikkaa lohkot ohuiksi viipaleiksi. Painele lohkot piirakkataikinan päälle. Sekoita sokeri ja kardemumma. Ripottele seos omenien päälle.

Paista omenapiirakkaa noin 30 minuuttia. Lorauta ennen tarjoilua pinnalle siirappia ja lisää halutessasi paahdettuja suolamanteleita.

 

Jos omenasato on suuri, hedelmistä kannattaa tehdä myös mehua. Löydät  Kodin Kuvalehdestä 17/21 myös kotitekoisen omena-inkiväärimehun reseptin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla