Vaniljainen rahka vie kielen mennessään myös lettutaikinassa.
Vaniljainen rahka vie kielen mennessään myös lettutaikinassa.

Pitsisen rapeiden rahkalettujen juju on vaniljanmakuisessa skyr-rahkassa ja appelsiinimehussa.

Kata lettukestit islantilaisittain tarjoamalla rapeareunaisiksi paistettuja rahkalettuja, joiden taikinaan uppoaa purkki vaniljanmakuista skyr-rahkaa. Kuorruta lettupino vielä skyr-kermalla ja pulleilla mustikoilla. Valmista tulee puolessa tunnissa!

Rahkaletut

25 pientä lettua | 30 min

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1 prk (400 g) vaniljanmakuista skyr-rahkaa (esim. Ísey Skyr wanhanajan vanilja)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 dl appelsiinimehua

3 munaa

1 dl vehnäjauhoja

1 rkl sokeria

½ tl suolaa

Lisäksi

2 dl kuohukermaa

1 dl vaniljanmakuista skyr-rahkaa (esim. Ísey Skyr wanhanajan vanilja)

1 rkl sokeria

mustikoita

Paistamiseen

voita

Sekoita lettutaikina. Lisää skyrin joukkoon appelsiinimehu, munat, jauhot, sokeri ja suola.

Paista letut voissa pitsisen rapeiksi.

Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon skyr sekä sokeri.

Tarjoa letut skyr-kerman ja mustikoiden kanssa.

Vinkki! Lettutaikinan voi maustaa ripauksella kardemummaa.

Japanilainen tonkatsu-bento, marokkolainen tomaatti-harissapata ja vietnamilainen pho-lohikeitto! Löydät lisää ihania reseptejä maailmalta Kodin Kuvalehdestä 3/22. Voit lukea ohjeet myös Digilehdistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla