
Pitsisen rapeiden rahkalettujen juju on vaniljanmakuisessa skyr-rahkassa ja appelsiinimehussa.
Kata lettukestit islantilaisittain tarjoamalla rapeareunaisiksi paistettuja rahkalettuja, joiden taikinaan uppoaa purkki vaniljanmakuista skyr-rahkaa. Kuorruta lettupino vielä skyr-kermalla ja pulleilla mustikoilla. Valmista tulee puolessa tunnissa!
Rahkaletut
25 pientä lettua | 30 min
1 prk (400 g) vaniljanmakuista skyr-rahkaa (esim. Ísey Skyr wanhanajan vanilja)
1 dl appelsiinimehua
3 munaa
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
Lisäksi
2 dl kuohukermaa
1 dl vaniljanmakuista skyr-rahkaa (esim. Ísey Skyr wanhanajan vanilja)
1 rkl sokeria
mustikoita
Paistamiseen
voita
Sekoita lettutaikina. Lisää skyrin joukkoon appelsiinimehu, munat, jauhot, sokeri ja suola.
Paista letut voissa pitsisen rapeiksi.
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon skyr sekä sokeri.
Tarjoa letut skyr-kerman ja mustikoiden kanssa.
Vinkki! Lettutaikinan voi maustaa ripauksella kardemummaa.
Japanilainen tonkatsu-bento, marokkolainen tomaatti-harissapata ja vietnamilainen pho-lohikeitto! Löydät lisää ihania reseptejä maailmalta Kodin Kuvalehdestä 3/22. Voit lukea ohjeet myös Digilehdistä.