
Vappumunkki leikkii nyt espanjalaisserkkuaan churroa ja käy Nutella-, suklaa- tai mangorahkakylvyssä. Dippimunkkeja on pakko kokeilla!
Palleroiset vaniljarahkamunkit dipataan nyt churrojen tapaan pähkinälevitteeseen ja raikkaaseen mangorahkaan.
Osta tuoreiden munkkien kaveriksi kevään ensimmäiset mansikat ja kokeile kaikkia herkkudippejä.
Näitä pieniä munkkeja jaksaa popsia useamman, eikä niiden teko vie kuin puolisen tuntia.
Vaniljarahkamunkit
20–25 pientä munkkia | 30 min
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g voita
1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
1 prk (200 g) vaniljarahkaa
½ dl vettä
1 muna
1½ dl sokeria
1½ tl kardemummaa
½ tl suolaa
Lisäksi
1 l rypsiöljyä paistamiseen
2 dl sokeria
1 prk (200 g) rahkaa ja 3 rkl mangososetta
Nutellaa
Tummaa suklaata sulatettuna
Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Sulata voi. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita taikinan ainekset nopeasti tasaiseksi. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
Kuumenna öljy kattilassa. Kokeile pienellä taikinapalalla öljyn kuumuutta. Öljy on sopivan kuumaa, kun taikina tirisee rasvassa mutta ei pala.
Pyörittele taikinasta jauhotetuin käsin pieniä munkkeja.
Kypsennä neljää munkkia kerrallaan noin 3–4 minuuttia. Käännä munkit paiston aikana, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperille. Kierittele lämpiminä sokerissa.
Dippaa valmiit munkit sulaan suklaaseen, notkeaan suklaa-pähkinätahnaan tai mangorahkaan.
Vinkki! Voit siivilöidä öljyn ja käyttää sen uppopaistossa pariin kertaan. Hävitä öljy pullossa sekäjätteiden joukossa.
Kodin Kuvalehdestä 9/2021 löydät muun muassa nämä dipattavat munkit, arjen suosikkiruokien uudet vegeversiot sekä paljon laadukasta luettavaa.