Vappumunkki leikkii nyt espanjalaisserkkuaan churroa ja käy Nutella-, suklaa- tai mangorahkakylvyssä. Dippimunkkeja on pakko kokeilla!

Palleroiset vaniljarahkamunkit dipataan nyt churrojen tapaan pähkinälevitteeseen ja raikkaaseen mangorahkaan.

Osta tuoreiden munkkien kaveriksi kevään ensimmäiset mansikat ja kokeile kaikkia herkkudippejä.

Näitä pieniä munkkeja jaksaa popsia useamman, eikä niiden teko vie kuin puolisen tuntia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaniljarahkamunkit

20–25 pientä munkkia | 30 min

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

50 g voita

1 (luomu)sitruunan raastettu kuori

1 prk (200 g) vaniljarahkaa

½ dl vettä

1 muna

1½ dl sokeria

1½ tl kardemummaa

½ tl suolaa

Lisäksi

1 l rypsiöljyä paistamiseen

2 dl sokeria

1 prk (200 g) rahkaa ja 3 rkl mangososetta

Nutellaa

Tummaa suklaata sulatettuna

 

Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Sulata voi. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita taikinan ainekset nopeasti tasaiseksi. Taikina saa jäädä pehmeäksi.

Kuumenna öljy kattilassa. Kokeile pienellä taikinapalalla öljyn kuumuutta. Öljy on sopivan kuumaa, kun taikina tirisee rasvassa mutta ei pala.

Pyörittele taikinasta jauhotetuin käsin pieniä munkkeja.

Kypsennä neljää munkkia kerrallaan noin 3–4 minuuttia. Käännä munkit paiston aikana, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperille. Kierittele lämpiminä sokerissa.

Dippaa valmiit munkit sulaan suklaaseen, notkeaan suklaa-pähkinätahnaan tai mangorahkaan.

Vinkki! Voit siivilöidä öljyn ja käyttää sen uppopaistossa pariin kertaan. Hävitä öljy pullossa sekäjätteiden joukossa. 

 

Kodin Kuvalehdestä 9/2021 löydät muun muassa nämä dipattavat munkit, arjen suosikkiruokien uudet vegeversiot sekä paljon laadukasta luettavaa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla